SABLJACI K'O NEKAD.

Kategorija: OGULIN

Godinama jezero Sabljaci zjapilo prazno. Bez ikakvih zabavnih sadržaja, bez kupaćih rekvizita, vodenih tobogana, kajaka, pedalina i sličnih sadržaja koji čine kupalište. Neko vrijeme je čak, unatoč velikim vrućinama, jezero bilo i bez kupača.  Koji su se ipak počeli polako vraćati i svakim danom ih je sve više.

A zabavni sadržaji. I njih je sve više. I to ne zahvaljujući jalovim gradskim institucijama, već zahvaljujući ogulinskom ugostiteljskom broju 1, Božidaru Boži – Buliću. Nikakva gradska instutucija nego Božo sam, sa svojom ekipicom udahnuo je malo nekadašnjeg ugođaja jezeru Sabljaci. Kao i prošle godine, postavio Beach bar Snoopy, malo ga ušminkao i proširio a ima i zaista bogatu ugostiteljsku.

I taj Božin trud, Ogulinci su prepoznali. Sinoć ih je bilo, kao u onim najboljim vremenima. Nastupao je popularni stand up komičar Krule, naše gore list, sada već poznat i popularan po čitavoj Hrvatskoj. Samo u našoj „Katedrali duha“, na HTV-u, ne prepoznaju njegove kapacitete, koji bi itekako dobro došli u bezidejnom humorističkom sadržaju na državnoj televiziji.

Krule je i sinoć bio u svom elementu, i svojim nastupom od puna dva sata, oduševio je velik broj građana. Napravio sam par fotkica ali ono što me je najviše impresioniralo, to su automobil. Kakvi sad automobili, pitate se. Pa svakakvi. Uglavnom, zahvaljujući našem visokom standardu surprise,  13-14 godina stari. Ali to nije bitno. Bitan je njihov broj. Dao sam si malo truda i potrojao naše metalne ljubimce. Na tom malom prostoru uz jednosmjernu prometnicu, pod borovima kod četvrtog mola, na travnatoj livadi na prostoru nekadašnjeg restorana i na parkiralištu prema Kaševarima, nabrojao sam 370 !!! automobila. Da čovjek ne povjeruje. Najbolji je to dokaz koliko ljudima manjkaju ovakvi sadržaji.

I Božo planira još neka događanja. Nastupe DJ-eva tijekom dana i večeri, nastup još jednog stand up komičara Gorana Vinčića te u ovaj petak, nastup novog ogulinskog benda – La-la trio.

U planu je bila i  svojevrsna inačica poluparnih Jezerskih igara ali se od toga moralo odustati, jer takav projekt zahtjeva dugotrajnu pripremu, brojnu ekipu i naravno sponzore.

Krule odradio poštena dva sata. Oduševio publiku.yes

Našto Krule spao. Na Jamnicu.

Neki na dekama, neki na lubrićima a neki na stolici. Sve pet.

Automobila ko u priči.

26. 7. 2021.

Nebojša Magdić