JAVNA PRIZNANJA KARLOVAČKE ŽUPANIJE.

Kategorija: OGULIN

Ivančica Rubido, predsjednica Udruge Jak kao Jakov dobit će javno priznanje Karlovačke županije za životno djelo.

Nagrada joj se dodjeljuje za poseban doprinos u humanitarnom radu i pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti.

Plaketu Karlovačke županije za 2020. godinu za fizičke osobe dobit će Nada Gerber za poseban doprinos u razvoju obrtništva Karlovačke županije i predan humanitaran rad.

Županijske Plakete za pravne osobe dobit će funkcionalno integrirane Opća bolnica Karlovac, Opća bolnica i bolnica branitelja Domovinskog rata Ogulin i Specijalna bolnica Duga Resa za poseban doprinos u borbi protiv bolesti COVID-19, liječenju i organizaciji zdravstvene zaštite tijekom pandemije koronavirusa. Među dobitnicima godišnje nagrade za 2020. godinu su i Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije za izniman doprinos u zaštiti zdravlja stanovnika, Vatrogasna zajednica Karlovačke županije za izniman doprinos u zaštiti sigurnosti stanovništva i imovine, te Savez udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije za izniman doprinos u skrbi, potpori i socijalnoj inkluziji osoba s invaliditetom na području Karlovačke županije.

Navedeni dobitnici bili su izabrani među 14 predloženih kandidata za županijska javna priznanja.

Odluka o dobitnicima prihvaćena je jednoglasno na nedavnoj sjednici Županijske skupštine, a priznanja će im biti uručena za Dan županije,1. svibnja.

Predsjednik Skupštine Ivan Vučić čestitao je svim dobitnicima, ali i ostalim zdravstvenim radnicima i svima ostalima u borbi protiv koronavirusa.

5. 5. 2021.

Karlovački.hr