MINISTAR ČORIĆ U KARLOVCU

Kategorija: OGULIN

Jučer je  u Uredu župana održan sastanak kojeg su predvodili ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić te županica Martina Furdek Hajdin.

Uz ministra Ćorića, sastanku su putem videopoziva nazočili direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković sa suradnicima, gradonačelnici Karlovca, Duge Rese i Ogulina Dalibor Domitrović.

Na sastanku se razgovaralo o projektima u Karlovačkoj županiji iz područja gospodarstva, energetike, gospodarenja otpadom, zaštiti od poplava, vodoopskrbi i odvodnji te zaštiti prirode.

Ministar Ćorić pohvalio je Karlovačku županiju u njenoj inicijativi za pomoć mikro, malom i srednjem poduzetništvu. Država kroz brojne mjere za pomoć gospodarstvu želi zaštiti radna mjesta kroz financiranje njihovih plaća te brojnih drugih troškova poput režija, najamnina poslovnih prostora i slično. Županica Martina Furdek Hajdin upoznala je ministra s aktivnostima koje su odrađene i koje slijede u projektu izgradnje Centra za gospodarenjem otpadom Babina gora.

 

Direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković upoznao je sudionike sastanka o aktualnostima na projektu obrane od poplava na karlovačkom i ogulinskom području te je istaknuo kako se sve mjere odrađuju prema planu.

 

Sukladno razvoju epidemiološke situacije u narednim mjesecima, nastojat će se jednom mjesečno održavati koordinacijski sastanci s ministrom gospodarstva i održivog razvoja Tomislavom Ćorićem i resornim institucijama.

4. 12. 2020.

KAŽUP