U POSLOVNOJ ZONI GRADI SE LOGISTIČKI CENTAR.

Kategorija: OGULIN

Ogulinska tvrtka GTM GAVAN, sa svojim strojnim parkom, još prošle godine čistila je i ravnala teren u Poslovnoj zoni, kako bi zemljište priredili za gradnju novih proizvodnih pogona „Bjelina“.

U to je „Bjelin“ uložilo 3-4 milijuna kuna. Kako za „Ogulin u srcu“ kazao član uprave i direktor „Bjelina“ za Hrvatsku  Stjepan Vojinić, tu planiraju proizvodnju još jednog patenta vlasnika "Bjelina" Darka Parvana, a to su nove podne obloge - Woodura i Nadura, te logistički centar.  Gradnja tvornice HDF-spajanje furnira, i ako je prvotno najavljena, nije u planu, jer je takva tvornica kupljena u Otoku kraj Vinkovaca.

Na pripremljenih 200 tisuća kvadrata, prvo će se graditi logistički centar a nakon toga dvije ogomne hale za nove podne obloge - Woodura i Nadura.

Ovih dana radnici GTM „Gavan“ obavljaju građevinske radove na objektu logističkog centra. Postavljeni su piloti i betonira se podloga. Na izgrađene pilote montiraju se betonske stijene tvrtke „Zagorje beton“, tako da će čitav objekat, onako u grubo, biti brzo zgotovljen. Kompletan završetak Logističkog centra predviđa se do početka lipnja 2021.

Prije toga slijedi natječj za gradnju dvije velike hale, površine 20 tisuća kvadrata, za proizvodnju novih podnih obloga.

Cijela investicija i pokretanje kompletne proizvodnje, trebalo bi biti 2024. godine. Logistički centar koji se prvi gradi,  upošljavao bi oko 50 radnika a kasnije zapošljavanje išlo bi prema dinamici gradnje.

Malo sličica sa gradilišta Logističkog centra u Zoni.

10. 11. 2020.

Nebojša Magdić