OŠTEĆENA BISTA dr. FRANJE TUĐMANA. SERIJA SE NASTAVLJA. N A POTEZU LIPOŠĆAK.

Kategorija: OGULIN

Prateći zbivanja i komentare oko oštećenja biste dr. Franje Tuđmana“, na kraju posta sam pomalo  naivno napisao:

„Hoće li naši, ogulinski  politički čelnici, suspregnuti svoj ego i krenuti konačno zajednički raditi za svoj grad ili će jedan drugoga hvatati na krivom koraku. To oni sami trebaju riješiti, jer to je, lokalni, krucijalni problem“.

E baš sam ispao Hlebinac, očekujući „mir u kući“. Vrlo brzo vidjelo se da od suradnje, stranačkog uvažavanja i zajedničke borbe kada su interesi grada u pitanju, niti je bilo, niti će biti išta. Ostao je samo prostor međusobnog dijeljenja lekcija. Na gradonačelnikov pomalo nespretan „uradak“, odgovorio je prozvani Tomislav Lipošćak, dodavši pri tome i svoj komentar na članak u Pupijevom manjinskom tjedniku Novosti. Sve to objavljeno je na portalu Ogulin.eu:

„U svojem priopćenju predsjednik ogulinskog SDP-a Domitrović predbacuje Vam da ste u “Tuđmanovo vrijeme” imali 7, a kad je završilo da ste imali 13 godina i da niste svjedok tog vremena i ne možete o tome govoriti.

 

Nije ovo prvi put da Domitrović pribjegava ovakvoj retorici. Vidjeli smo i na sjednicama Gradskog vijeća da vrlo često, kad ostane bez argumenata i kad nije u pravu, pribjegava vrijeđanju, manipulacijama i pokušaju omalovažavanja. Prozivao je druge vijećnike infantilnima, docirao i sl. Ova priča s brojenjem godina nije ništa novo i odraz je isključivo nedostatka osobne i političke kulture. Ne želim se uvlačiti u tu spiralu uvreda i omalovažavanja jer su tu naši politički suparnici ipak puno iskusniji i jači. Žalosna je samo poruka koju SDP-ov Domitrović šalje mladima. Očito sebe smatra jedinim relevantnim za govoriti o temama politike, Domovinskog rata, poduzetništva i svega ostalog. To je jedna velika pljuska svim mladima našeg grada kojima se na ovaj način poručuje – niste bitni!

 

Ponovno se “potegnula” i priča oko izjednačavanja Tuđmana s Pavelićem i Titom. Predbacuje Vam se da se okrenete budućnosti, da se ne vraćate u povijest.

 

Razmislite dobro tko potencira upravo ovakve teme. Kao što sam i u priopćenju nakon rušenja biste rekao, ovakvi događaji rezultat su učestalog iskrivljavanja suvremene povijesti i neutemeljene retorike pojedinih aktera. Što se tiče priče oko izjednačavanja Tuđmana s Titom i Pavelićem, ne želim biti subjektivan – poručujem da preslušate zapis sjednice Gradskog vijeća i sami donesete svoj stav. Okretanju prema budućnosti i ne vraćanju u povijest ponajviše doprinosi Domitrović kada u Zagrebu javno prenosi “drugarske pozdrave iz Ogulina”.

 

Samostalni srpski tjednik Novosti optužuje županijski HDZ za “naricanje i beskonačna priopćenja i poslovičnu patetiku”. Kako to komentirate?

 

Vidljivo je iz medijskih istupa i učestalih napada da je ogulinski SDP već duboko u kampanji. I u Novostima se navodi da ih podržava ogulinski SDSS – što je i vidljivo u radu Gradskog vijeća i sastavu odbora. Tako da je ovaj članak u Novostima samo logični slijed događaja. Očekujemo sve više ovakvih tekstova i javnih istupa jer je nervoza očito sve veća.

 

Na društvenim mrežama zapažen je ostao tekst na stranici “Volim grad pod Klekom” u kojem se Domitrovića proziva za (ne)sudjelovanje u Domovinskom ratu, uhljebljivanje u gradskim poduzećima i sl.

 

Počitao sam tekst ekipe koja stoji iza imena “Volim grad pod Klekom”. Ne želim ga komentirati niti se uvlačiti u spiralu takve retorike. Nažalost, bilo je za očekivati da korištenje napadačke retorike kojoj Domitrović često pribjegava, za rezultat ima odgovor istom mjerom.

Ponovit ću i ono što sam rekao nakon pobjede na parlamentarnim izborima – ulazeći u spiralu manipulacija, napada i sličnih stvari  ne možemo učiniti ništa pozitivno. Oštra politička utakmica – DA, ali uz argumente i konkretne prijedloge. Možda ovakav pristup politici kratkoročno ne nosi rezultate, ali dugoročno – druge alternative nema“!

Ogulin.eu

 

---------------------------------------------------------------------------

 

Evo još jednog dijela lokalnog sitcoma. Čekamo slijedeći nastavak. Nadam se da pera brusi ekipa Volim grad pod Klekom. Dosta nam je te korone i depresije. Dajte nam malo zabave. Narod to traži. I ako od toga neće imati koristi.

 

22. 10. 2020.

Nebojša Magdić