SVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Kategorija: OGULIN

Grad Ogulin slavi svoj dan, te je tradicionalna svečana sjednica Gradskog vijeća održana u Pučkom otvorenom učilištu.

Nakon pozdravnog govora predsjednika Gradskog vijeća Marinka Hermana, okupljene uzvanike pozdravio je ogulinski gradonačelnik Dalibor Domitrović. Osvrnuvši se ukratko na povijesni razvoj grad Ogulina i nedaće koja je donijela epidemija koronavirusa, gradonačelnik je pobrojao glavninu projekata koje je aktualna gradska vlast realizirala u svojem mandatu.

Gradonačelnik je posebno naglasio projekte koji su trenutno u provedbi, a vrijedni su, prema njegovim riječima, oko 100 milijuna kuna. Svi oni imaju jedan zajednički cilj, učiniti Ogulin gradom vrijednog življenja svakog njegovog stanovnika, te doprinijeti poboljšanju standarda i kvalitete života.

Kako navodi portal Ogulin. eu, svečanoj sjednici su u ime Karlovačke županije nazočili zamjenica župana koja obnaša dužnost župana Karlovačke županije Martina Furdek-Hajdin i zamjenik župana Mirko Martinović.

Čestitavši svim Ogulinkama i Ogulincima njihov dan, Martina Furdek-Hajdin osvrnula se i na brojne projekte koje Karlovačka županija provodi u gradu Ogulinu. Svakako trebamo spomenuti 6 milijuna kuna uloženih u školstvo (kroz energetske obnove, informatičku opremu,itd), preko 5 milijuna kuna uloženih u zdravstvo (KAŽU zdravlje, energetske obnove itd), ali i projekte Županijske uprave za ceste te turističke projekte Karlovačke županije poput Susreta s rijekom i Dodira civilizaciija.

Jedan od svakako najvažnijih projekata je i sustav obrane od poplava grada Ogulina (186 milijuna kuna) gdje s ponosom ističemo tzv.ogulinski model, jedinstven primjer u RH koji je  sedmerostruko ubrzao rješavanje imovinsko pravnih odnosa na projektu obrane od poplava. 

Kako prenosi OGportal, u nastavku svečane sjednice ovogodišnjim laureatima uručena su tradicionalna priznanja Grada Ogulina za 2020. godinu. Priznanje za životno djelo ove godine dodijeljeno je Josipu Badanjku, za dugogodišnji rad i doprinos u sportu grada Ogulina, a posebno u radu s izviđačima.

Priznanje za stvaralački rad uručeno je Franji Petrušiću, dugogodišnjem predsjedniku Hrvatskog planinarskog društva Klek, potom DVD-u Turkovići povodom 60 godina rada i postojanja i njihov doprinos iz područja javnih djelatnosti, te Ženskom kuglačkom klubu Ogulin za 15 godina postojanja i uspješnog rada i sportskih dostignuća.

Ovo je priznanje dobila i Natalia Zielinska za rad i postignuća na EU projektima od značaja za razvitak grada, te Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom “Radost” za promicanje, razvitak i unapređenje za ravnopravno i aktivno sudjelovanje osoba s invaliditetom u cjelokupnom razvoju zajednice, te razvijanje društvene svijesti o pravima, potrebama i potencijalima osoba s invaliditetom.

 

14. 9. 2020.

OGULIN. EU

KAportal