PARLAMENTARNI IZBORI - 2020.

Kategorija: OGULIN

Na izbornoj listi HDZ-a u 7. izbornoj jedinici, opet se našlo mjesto za Tomislava Lipošćaka. Njegov angažman  u Saboru očito je primjećen ali sav njegov trud i pošten rad, „nagrađen“ je tek 12-im mjestom na listi. Koje na žalost sigurno ne vodi u Sabor.

U našoj, sedmoj izbornoj jedinici, nositelj će biti Tomo Medved.  Sada već bivši saborski zastupnik Tomislav Lipoščak,  za Ogulin.eu je rekao:

“Iznimna mi je čast i zadovoljstvo i ovaj put biti kandidiran na listi HDZ-a u 7. izbornoj jedinici. Na listi se nalaze uistinu respektabilna imena, većinom je riječ o aktualnim ili bivšim ministrima, državnim tajnicima i dužnosnicima. Listu predvodi naš ministar i potpredsjednik stranke Tomo Medved i naravno da očekujem da uspjeh neće izostati budući da je listom pokriven uistinu širok spektar ljudi i da će birači imati koga birati i izabrati!”

 HDZ-ova lista u sedmoj izbornoj jedinici puna je jakih „igrača“ i teško je vjerovati da će Lipošćak sa 12. mjesta na listi, ponovno sjesti u saborske klupe.  Naime, osim Tome Medveda koji predvodi listu, tu su još Tomislav Ćorić, Nada Murganić, Davor Ivo Stier, Tomislav Klarić, Josip Salapić, Domagoj Ivan Milošević, Nikolina Brnjac, Marija Jelkovac, Majda Burić, Tomislav Masten, Tomislav Lipošćak, Vladimir Iviček i Maja Grba Bujević. Probiti se u Sabor u ovakvoj konkurenciji, gotovo je „nemoguća misija“. Na listi je pet kandidata iz Karlovačke županije i nekoliko „kapitalaca“. Sve već afirmirana imena.

 

I glavni odbor SDP Hrvatske izglasao je liste za Sabor. U našoj, sedmoj izbornoj jedinici, situacija je, za ogulinskog kandidata Vukovića, bar se tako čini, ipak nešto lakša nego za Lipoščaka. Iz naše Županije na listi su troje SDP-ovaca i jadan HSS-ovac

Evo i SDP-ove liste:

  1. Zlatko Komadina
    2. HSS
    3. Sanja Udović
    4. Zvane Brumnić
    5. Irena Šimunić
    6. Ivan Vuković
    7. Sunčana Kunac
    8. HSS
    9. Toni Štimac
    10. GLAS
    11. Dragica Malović
    12. Saša Đujić
    13. Vesna Škulić
    14. Mihael Zmajlović

 

Gledajući listu SDP-a, onako lokalpatriotskim očima i možda malo  nerealno, ne mogu se oteti dojmu da je Vuković,  na osnovu svog dosadašnjeg rada i rezultata, trebao ipak imati višu poziciju. Odmah onu do Komadine. A mjesta se je, po mom skromnom mišljenju, trebalo svakako naći i za gradonačelnika Domitrovića, čiju su pobjedu nad HDZ-om za mjesto prvog čovjeka  grada, u SDP-u maksimalno medijski koristili. A i partijski čelnici česti su gosti u Ogulinu. Zašto je Domitrović izostavljen, Bog će, ili Bero znati.

 

16. 6. 2020.

Nebojša Magdić