KANDIDATI HDZ-a KARLOVAČKE ŽUPANIJE

Kategorija: OGULIN

Županijski HDZ otkrio svoje kandidate za Sabor pa raspalio po SDP-u: Sad dolaze u Karlovac, a gdje su bili ove četiri godine?

O kandidatima na parlamentarnim izborima tek će odlučiti stranačka tijela HDZ-a i svi predloženi neće se naći na listi, no iz Karlovačke županije su ih predložili 14:

Tomo Medved, Nada Murganić, Marija Jelkovac, Damir Mandić, Marin Svetić, Darko Stanković, Stjepan Basar, Tomislav Lipošćak, Maja Grba Bujević, Karolina Šikljan, Saša Gale, Jadranka Golubić, Zlatko Grčić i Davor Grdošić – 14 je članova HDZ-a koje je Županijska organizacija stranke predložila središnjici za kandidate na predstojećim izborima za Sabor. Neće se svi na izbornoj listi i naći, broj je ograničen i tko će od njih u bitku za saborskog zastupnika iz VII. izborne jedinice, odlučit će stranačka tijela HDZ-a, no svi oni „zavrijedili su biti na listi”.

- Dobro poznaju sredine iz koje dolaze, sigurno će doprinjeti rezultatu na izborima, a onda i u Saboru ili na bilo kojoj drugoj dužnosti, kazala je v.d. predsjednice ŽO HDZ-a Nada Murganić, odgovarajući na novinarska pitanja na današnjoj pressici.

Podsjetila je da su unutarstranački izbori zaustavljeni zbog koronakrize, a i još će neko vrijeme pričekati jer sada su svi orjentirani na pobjedu HDZ-a na parlamentarnim izborima.

U nju uopće ne dvoji, očekuje da će na srpanjskim izborima biti uvjerljiva.

- Ova Vlada, odnosno, tim Andreja Plenkovića će sam donijeti pobjedu! HRT rejting, CRO barometar i drugi to pokazuju. Rejting samog HDZ-a je puno veći nego svih koalicijskih partnera Restart koalicije, a kako i na koji način će se kasnije koalirati, odnosno, dogovarati, sigurno će se voditi računa o onim ljudima koji nude projekte, žele dobro svojoj državi, koji će znati biti potpora Vladi, premijeru Andreju Plenkoviću s ciljem da se država transformira i reformira u suvremenu, gospodarski neovisnu i bogatu državu, izjavila je Murganić.

Stoga i Karlovčanima i stanovnicima Karlovačke županije poručuje da pitaju Bernardića i Komadinu – koji poslije podne stižu u Karlovac – što to SDP može ponuditi, a da je bolje i više nego što je radila Vlada Andreja Plenkovića.

A ta je Vlada, podsjetila je Murganić, u Karlovačkoj županiji pokrenula projekte vrijedne 2,5 milijarde kuna, među kojima i sustave obrane od poplave, u koronakrizi pokazala kako sačuvati živote građana, pomogla plaće 1,1 milijun ljudi, osigurala potpore gospodarstvu.

U samoj županiji, pak, trenutno se provode projekti vrijedni 7 milijardi kuna, financirani iz EU, državnih i sredstava gradova i općina pa je tako njih 395 u završnoj fazi, a 205 u provedbi.

- Gdje su Bernardić i Komadina bili kada je Vlada RH rješavala i ostale probleme, nagomilane od tranzicijskih vremena? Samo su se povremeno javljali s primjedbama i destrukcijama, nikad s kvalitetnim prijedlozima ili rješenjima! Ali, ne daj, Bože, podržali sve ono što je dobro i kvalitetno iako znaju da je to tako; ne mogu oni protiv svojih ega, poručila je Murganić.

26. 5. 2020.

KAportal