KARLOVAČKA ŽUPANIJA BEZ KORONAVIRUSA

Kategorija: OGULIN

I jučerašnji nalazi koji su iz karlovačke bolnice otpremljeni na analizu u Zagreb, negativni su na koronavirus, pa je Karlovačka županija još uvijek slobodna od ovog virusa.

Priopćili su to danas iz Stožera civilne zaštite Karlovačke županije. Također, u bolničkoj karanteni nema nikoga.

U samoizolaciji na području županije trenutno je oko 200 osoba. Riječ je o zdravim ljudima koje su granični sanitarni inspektori stavili pod zdravstveni nadzor ili su se sami javili da dolaze iz zaraženih područja.

Slijedom trenutne situacije i poduzimanja svih neophodnih aktivnosti vezanih uz preventivne mjere, Stožer CZ Karlovačke županije osigurao je karantenu (potrebna mobilizacija) za zdrave ljude u okviru samoizolacije, odnosno zdravstvenog nadzora.
I dalje je na snazi Odluka Stožera CZ Karlovačke županije o odgodi svih javnih okupljanja u Karlovačkoj županiji i preporuka je izbjegavati duži boravak većih skupina ljudi u zatvorenim prostorima.
Stožer CZ Karlovačke županije se priprema i za sve eventualne drugačije situacije nego što je sadašnja, kako bi bili korak ispred onoga što je moguće, ali i ne mora se dogoditi.
Za potrebe komunikacije na terenu svi Stožeri CZ u gradovima u Karlovačkoj županiji osigurat će 24-satno dežurstvo za sve upite i nejasnoće.
Brojevi Stožera CZ gradova Karlovačke županije su sljedeći:
KARLOVAC – 098/246-501
DUGA RESA – 091/4793-182
OZALJ – 098/230-266
OGULIN – 098/828-781
SLUNJ – 098/365-560

14. 3. 2020.

RM