PODRŠKA GRADONAČELNIKA - OSUDA STRANKE

Kategorija: OGULIN

U najmanju ruku rečeno, morbidna izjava predsjednika HSS-a Kreše Beljaka na Twitteru izazvala, je mnog reakcije. Neki ga podržavaju a neki ne. Takav je slučaj recimo, i u Dugoj Resi.

‘Preko 100?? Očigledno nedovoljno. Vidjeli smo tko je radio sranja i tko je uzrokovao ratove od ’91. do ’99. Fašisti u bivšoj Jugoslaviji i drugim zemljama koji su nažalost pobjegli UDBA-i, napisao je predsjednik HSS-a odgovarajući na konstataciju da je UDBA ubila preko stotinu hrvatskih emigranata.“

Podrška dugoreškog gradonačelnika Beljaku

 

U obranu je stao  Tomislav Boljar, gradonačelnik Duge Rese i v.d. potpredsjednika stranke. On je rekao da je izjava u svakom slučaju “vrlo nespretna” i malo izvučena iz konteksta, ali je najbitnije da se Beljak ispričao. Što se tiče ostavke, rekao je da je to za tijelo stranke, ali osobno ne vidi da je potrebna. Kako je sažeo, “tko radi, taj i griješi”.

GO HDZ Duga Resa oštro osuđuje ovaj sramotni čin

 

"Gradska organizacija HDZ-a Duga Resa oštro osuđuje ovaj sramotni čin. Svaki zločin je za osudu ma tko ga činio, a zločine koje su činili komunisti, tj. UDBA, samo nepromišljenoj osobi pada na pamet da ih podrži. Ovo nije ni političko pitanje, ovo je visokomoralno pitanje i razina na koju se naš gradonačelnik spustio, a zajedno s Beljakom „srlja kao guska u maglu“. Naša hrvatska povijest krvlju ispisana se ne zaboravlja, ali Beljaku očito nije bilo dosta prolivene krvi, pa podržava politička ubojstva! Znači da podržava i ubojstvo Stjepana Radića!! Ukoliko HSS ide tim putem, neka brišu slovo „H“ odmah! Krešo Beljak kao saborski zastupnik i predsjednik parlamentarne stranke trebao bi zagovarati mir i dobrobit za sve građane, baš kao što bi trebao zagovarati i dugoreški gradonačelnik, a ne suprotno – ispoljavati mržnju i poticati na mržnju! Na žalost, osoba koja staje u obranu Beljaka i njegovih izjava koje postaju sve opasnije predstavlja građane Duge Rese i upravlja budućnošću naše djece".

I tako iz dana u dan, frka u nekad moćnoj a sada minornoj strančici. Iz vodstva stranke prijete "neposlušnim" kritičarima Beljakove izjave, za koju se on doduše ispričao, kad je shvatio morbidnost onoga što je napisao. Prema izjavi  glavnog tajnika HSS-a Željka Lenarta, nije isključeno da se kritičari izbace iz stranke.

Evo još kjdnog  Beljakovog bisera za koje jednostavno ne možeš shvatiti da ih je izrekao čelnik nekada velike hrvatske stranke.

 

"Ako je Bleiburg zločin, onda je zločin i Oluja; Da je Tesla ostao u Lici završio bi 41′ u nekoj jami – za ovu izjavu pohvalio ga je četnik Šešelj.

"Pa taj Hrvat, za promjenu, kaže istinu. Naravno da bi Teslu bacili u jamu, ne bi trepnuli. Sada Hrvati Teslu mrtvog svojataju, tvrde da je bio Hrvat, da je njihov, a da je ostao u Lici, živ pobjegao od njih sigurno ne bi" – prokomentirao je izjavu Beljka  četnik Vojislav Šešelj.

 

 

21. 1. 2020.

Ogulin u srcu