MILANOVIĆEVA POBJEDA JE POBJEDA PROTIV OHOLOSTI.

Kategorija: OGULIN

Pobjeda Zorana Milanovića je pobjeda volje naroda, protiv oholosti, vlastodržaca i sitnih taština. HDZ je postao teret samom sebi i narodu, ljudi žele zraka, žele disati, da ne budu plavi. Zato Karlovac nije ni crven, ni plav, on je normalan, a ova ekipa ima šansu i na parlamentarnim izborima.

Glavne su to poruke SDP-a Karlovačke županije s današnjeg susreta s novinarima, tri dana nakon velike pobjede njihovog kandidata na predsjedničkim izborima.

Za Ivana Vukovića, Damira Mateljana, Daria Jankovića i Dalibora Domitrovića stvar je više nego jasna – Milanovićevom pobjedom pobijedio je glas razuma, pobijedio je rudarski rad SDP-a kojeg sad neki žele omalovažiti, a ono na što su SDP-ovci silno ponosni jest podatak da polovica pobjedničkih glasova stiže iz samog Karlovca.

-Karlovačka županija je heterogena i to su izbori pokazali. Onaj dio koji je oduvijek okrenut obrtu i gospodarstvu glasao je za Milanovića, plus sam Karlovac, dok je nekad okupirani dio županije s ratnim traumama koje HDZ često zloupotrebljava, glasao za Grabar Kitarović, smatra Damir Mateljan.

Nepotizam, korupcija i klijentelizam više se ne mogu sakriti ispod smokvinog lista domoljublja, kažu SDP-ovci. Tek rad, zapošljavanje i demografija kao teme koje je nametnuo Milanović daju opciju za budućnost. Najbolji odgovor za HDZ-ov poraz, smatraju, dao je sam njihov šef Andrej Plenković kad je kazao da je HDZ dobio izbore u sredinama koje su demografski loše. – Njih su demografski devastirali HDZ-ovci.

Za Daria Jankovića pobjeda “crvenog” kandidata znak je da Hrvatska može sebe mijenjati nabolje. Posebno se osvrnuo i na Damira Jelića i tvrdnje o crvenom/plavom Karlovcu, pa kazao da Karlovac nije “indigo plav” već indigo slučaj, jer HDZ nije dovoljno stisnuo svoje birače. – U prvom krugu Grabar Kitarović dobila je 7900 glasova, Škoro 5916, a u drugom krugu ni ta dva broja zajedno nisu bila dovoljna za pobjedu, kazao je Janković preporučivši se upravo HDZ-u u analizi izbornih rezultata “slovima i brojkama”. – Nije Škoro njihov problem, postali su oni teret sebi i narodu jer narod želi zraka da prodiše, da razmišlja svojom glavom, a ne da poplavi.

Janković se pohvalio i rezultatima unutar gradskih četvrti u kojima je kao što su Novi Centar, Grabrik i Zvijezda uvjerljivo pobjedio Milanović, dok jedina četvrt u kojoj je pobjedu odnijela Grabar Kitarović je Turanj. – Karlovac je normalan, nije ni crven, ni plavi.

Iako je u Ogulinu odnijela pobjedu protukandidatkinja, Dalibor Domitrović podsjeća da je ovaj grad dugi niz godina bio bastion HDZ-a, ali se i to promijenilo i ova je stranka tamo u stalnom padu. – Grabar Kitarović dobila je u Ogulinu 400 glasova manje nego na prijašnjim izborima, dodao je.

Imali su SDP-ovci danas i poruku za svoje “bivše”. – Puno bivših SDP-ovaca danas kaže da nije pobijedio SDP nego Milanović. Milanović je SDP, on je formiran u SDP-u, bio je predsjednik stranke i premijer, nije došao iz miljea MOST-a ili Amsterdamske. – Svim našim nerealiziranim bivšim kolegama koji misle da mi ništa ne radimo, kažemo da radimo rudarski, imamo ogranke po svim mjestima, i tko to još uz nas i HDZ ima? Netko želi reći da ne postojimo, a mi rudarski radimo u okruženju koje nas ne voli, ali narod nas voli, poručio je Ivan Vuković.

8. 1. 2020.

RM