JOŠ MALO O RETENCIJI

Kategorija: OGULIN

Na inicijativu župana Karlovačke županije Damira Jelića jučet je u njegovu uredu održan radni sastanak s ministrom mora prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem, ministrom zaštite okoliša i energetike Tomislavom Ćorićem te predstavnicima Hrvatskih cesta, predvođenim predsjednikom Uprave Josipom Škorićem i predstavnicima Hrvatskih voda, predvođenim generalnim direktorom Zoranom Đurokovićem.

Na sastanku se razgovaralo o nekoliko važnih infrastrukturnih projekata koji bi se istovremeno trebali odvijati na užem području grada Karlovca – Turanj, Mostanje, Logorište, Mala Švarča i Kamensko.

Također je istaknuto da tzv. Ogulinski model, kojeg je uspješno pokrenula Karlovačka županija, daje dobre rezultate u rješavanju imovinsko-pravnih pitanja na Projektu obrane od poplave za grad Ogulin. Aktivnosti teku utvrđenom dinamikom i istaknuta je dobra suradnja sa svim dionicima izdavanja potrebnih dozvola. Projekt obrane od poplave Ogulina treba biti završen do kraja 2023. godine, a uskoro se očekuje potpisivanje Ugovora o EU financiranju.

13.11.2019.

Nebojša Magdić