ŠTO ĆE BITI SA ZONOM.

Kategorija: OGULIN
Tri puta čitam tekst dečki iz ex nezavisne liste, "Volim grad pod Klekom". I ništa mi nije jasno.
Uglavnom, u ovakvoj formi tekst nikada ne bih potpisao. Jer i ako je novinarski tečan, ostavlja nedoumice. Što je pjesnik mislio reći. Da li je ovo pohvala gradonačelnku Domitroviću ili mu je upućena kritika. Ili nas zapravo ex Nezavisni žele podsjetiti, da je to sve zapravo njihova ideja, koju sada gradonačelnik koristi i ako je svojedobno bio protiv toga.  Uostalom, prosudite sami.
 

 

VOLIM GRAD POD KLEKOM

UKIDA SE PODUZETNIČKA ZONA OGULIN D.O.O.?

Iako ne sudjelujemo u vlasti, jedna točka programa Nezavisne liste za lokalne izbore 2017. stavljena je na dnevni red i kreće se sa njenom provedbom.

Danas saznajemo da je gradonačelnik Domitrović donio odluku da sa 1.1.2020. ukine gradsku tvrtku Poduzetnička zona Ogulin d.o.o.

Uzimajući u obzir, s jedne strane ukupni trošak plaća za direktora, pravnika i računovotkinju, te režija i ostalog, i veliku ovisnost i oslanjanje prilikom rada na Upravni odjel za gospodarstvo, komunalni sustav i prostorno uređenje Grada Ogulina, odnosno privremenu pročelnicu Slavicu Zubčić, i s druge strane realni obim posla koji je tvrtka imala, ovo je racionalna odluka.

Istu ideju smo zastupali i bila je dio našeg programa zato jer smatramo da posao koji tvrtka PZ Ogulin obavlja, u isto vrijeme može izvršavati jedan referent zaposlen u gradskoj upravi uz potporu ostalih stručnih službi grada.

Troškovi poslovanja bili su preveliki, a kvalitetnom reorganizacijom i prebacivanjem vođenja poslova na gradsku upravu postigle bi se značajne uštede.

Tu smo ideju privremeno zamrznuli krajem 2017. kada je tvrtka Bjelin pokazala interes za ulaganje u zonu. Domitrović je na njihovu namjeru reagirao krajnje neprimjerno, štiteći pritom interese druge tvrtke koja posluje u zoni, a koja mu je financirala kampanju. Malo je nedostajalo da zbog takve situacije Bjelin odustane od daljnjeg ulaganja u Ogulinu.

Tada odlučujemo privremeno stopirati ukidanje tvrtke, zato jer nam je ona bila jedina poluga pomoću koje smo mogli spriječiti da Domitrović, koji se vodio isključivo osobnim interesima, upropasti šansu da se jedna od najvećih "greenfield" investicija u Hrvatskoj - realizira upravo u Ogulinu.

Sada kada se situacija "stabilizirala" treba nastaviti sa ukidanjem zone i prebacivanjem poslovanja na gradsku upravu, odnosno u racionalizaciju. Daljnje poslovanje zone, posebice ono oko proširenja na novih 40ha (o čemu ćemo pisati u narednim objavama), bez ikakvog problema može voditi jedan referent, poželjno sa izraženim menađerskim sposobnostima.

Pitanje je, da li Domitrović ima takvu osobu?

#BezCenzure
#BezUšminkavanja
#volimgradpodklekom