GENERACIJE PROLAZE, CESAROVAC OSTAJE. U NEKOM SJEĆANJU. U NEKIM MISLIMA. SLIKA DANAŠNJIH I NEKIH DRUGIH DANA. ONIH, ODAVNO MINULIH.

Kategorija: OGULIN

Dovoljno je  reći Cesarovac. I ništa više.

Cesarovac za mnoge generacije Ogulinaca znači više od zdenca na kojem se umorni putnik mogao napojiti. On je simbol grada, dio njegove vizure. U sjećanjima nekadašnjih dječaka on je mjesto s kojega si lijepo mogao imati cijeli nekadašnji Korzo pod kontrolom. Cesarovac je bio i mjesto prvih ljubavi. Tamo su se otkrivale male slatke tajne i mnogi, danas već zaboravljeni Ogulinci, upravo tu su smišljali lijepe priče o životu "negdje drugdje". I odlazili su. Vraćali su se rijetko, pa rjeđe, pa nikako. A nama su prepustili brigu o Vrelu svog, i našeg djetinjstva. I djetinjstva onih prije nas.

Sada su uz Cesarovac „neki novi klinci“. I oni snuju svoje prve ljubavi i smišljaju neke nove životne priče o životu „negdje drugdje“!. I oni će jednoga dana otići i vraćati se sve rijeđe, pa rijeđe, pa više nikako. A onima koji ostaju, ostaviti će brigu o Cesarovcu. i……..tako unedogled. Priča je ista, Cesarovac je isti, samo su druge djevojčice i dječaci.

16. 10. 2019.

Nebojša Magdić