ZDRAVKO PAUŠIĆ - NAJPRIJE SMJENA PA URGENTNI OTKAZ

Kategorija: OGULIN

SDP čisti sve pred sobom. Što time nanose štetu i gradu i građanima, njima je nebitno.

I ako to gotovo nitko u gradu nije vjerovao, SDP je nedavno smjenio s direktorskog mjesta Zdravka Paušića iz Vodovoda i kanalizacije. Baš fini početak. Onda slijedi nastavak. Pred dva dana uručen mu je i otkaz ugovora o radu. Jesu li sada dični SDP-ovci zadovoljni. Jesu li na to ponosni ?. Ili im je možda malo neugodno. A možda su se malo zajebli. Shvaćaju li kome tim činom prave štetu. Ovome gradu i građanima, naravno. O tome ću narednom prilikom. Strah se uvukao među ljude. Tko je sada na redu. Netko velik ili mali. Uglavnom, politički nepodoban. Ljudske sudbine u ovom gradu u rukama su dvojice partijskih čelnika. A rekli su nam da "nema povratka na staro". E jesu nas zajebli. Cij je postignut i jasna poruka poslana - eto kameradi, tako se vlada. Strogo i beskompromisno. I bez milosti. ALI DRUGOVI, NE ZABORAVITE. NA TUĐIM NESREĆAMA NEĆETE SAGRADITI SVOJU SREĆU.

Evo, dok ne napišem malo opširniji post, dijelova jednog komentara na aktualnu temu.

Ogkomentator piše:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

„Lete ptice, lete avioni…i pokoji direktor gradske ustanove.

Zdravko Paušić, mecena Hrvatskih voda i bivši direktor Vodovoda i kanalizacije, dobio je izvanredni otkaz Ugovora o radu.

Čim je riječ o izvanrednom otkazu, valjda je jasno da se radi o teškoj i izrazito teškoj povredi radnih prava, pa da se takvoj osobi može uručiti otkaz bez opomene ili sličnih radnji. Kakve povrede su u pitanju, nismo uspjeli saznati službeno, tek pokoja neslužbena izjava i komentari na faceu.

Po najavi „nezavisnog“ portala, idući tjedan bi se u toj ustanovi trebao održati Nadzorni odbor i Skupština društva, na kojoj će se iznesti detaljni podaci o propustima i poslovanju tog trgovačkog društva. Pozvana je i revizija kako bi utvrdila financijsko stanje.

Zdravko Paušić kao direktor tog društva, uživao je povjerenje i bivšeg vodstva grada HDZ-a, kao i sadašnjeg vodstva grada SDP-a do prije nekoliko dana. Direktor društva je bio preko 20 godina i u tom periodu stekao poznanstva te poslovne kontakte sa ljudima koji su u vrhu Hrvatskih voda. Da li je to išta značilo sadašnjem političkom rukovodstvu grada Ogulina, ili su tu odluku donijeli isključivo političkim smicalicama?

Ako je netko kriv i dokaže mu se krivnja, naravno da treba odgovarati pred istražnim povjerenstvom i pravno i moralno kao osoba. Treba odgovarati kazneno, kao i svi koji su eventualno sudjelovali o ovom procesu.

U suprotnom slučaju, sadašnje rukovodstvo zajedno sa Nadzornim odborom društva može si dati kolektivni otkaz, jer će vjerojatno povratak na staro radno mjesto i naknadu za povrijeđeni ugled morati plaćati građani grada Ogulina.

Uostalom, kao i uvijek do sada“. Also sprach Ogkomentator.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Priča se eto dobrano zakotrljala. Siguran sam, biti će zanimljivo. Jer jednoga mirnog i marljivog čovjeka, koji već sutra može dobiti posao i položaj bilo gdje zaželi, i to znatno značajniji od posla lokalnog direktorčića, drugorazredni drugovi su politički eliminirali, umjesto da pokažu barem malo pameti ga i dalje koriste kao čvrstu i respekrabilnu sponu prema Hrvatskim vodama. Pogotovo kada je Retencija, taj životno nam važan projekt, u pitanju. Jer drugovi, gotovo sam siguran, ni ne znaju gdje se u Zagrebu nalaze Hrvatske vode i na koja vrata trebaju pokucati. Za razliku od Paušića.

 

5. 9. 2019.

Nebojša Magdić