ENERGETSKA OBNOVA OSNOVNE ŠKOLE PLAŠKI

Kategorija: OGULIN

Osnovna škola Plaški uskoro će biti u potpunosti energetski obnovljena a oko 160 učenika, konačno će steći normalne uvjete za rad, jer do sada je temperatura u učionicam znala biti svega 11-12 stupnjeva.  Ugovor o energetskoj obnovi Osnovne škole Plaški svečano je potpisan u Uredu župana Karlovačke županije.

Ovim će se Ugovorom osigurati cjelovita energetska obnova zgrade Osnovne škole Plaški – nova fasadu s toplinskom izolacijom, novo krovište, centralno grijanje. Energetski će se obnoviti i sportska dvorana. Kako je za „Ogulin u srcu“ rekao saborski zastupnik Tomislav Lipošpčak,  investicija je vrijedna 5.805.162,25 kuna. Dio investicije s 3.117.837,66 kn bespovratno financira Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, a ostatak, Karlovačka županija.

Župan Jelić, prilikom potpisivanja ugovora je kazao:
„Ovo je uistinu veliki projekt, on je opterećujući zbog komponente Županije, nije lako iznaći taj novac, ali smo odlučili ići tim putem, uvjereni smo da je dobar. Jer, u našem svijetu nadstandarda, možemo govoriti o tome da osiguramo studentima karte za vlak, ali ne dok djeca u školi sjede na 11 stupnjeva. Jedno je što realno možemo, a drugo naše težnje i želje, rekao je župan Damir Jelić“.

27. 6. 2019.

Nebojša Magdić