ŽUPAN JELIĆ O IZBORIMA. ŽUPANIJA ĆE, DOK SAM JA ŽUPAN, RADITI NA DOBROBIT OGULINA

Kategorija: OGULIN

Protekle izvanredne izbore za Gradsko vijeća Grada Ogulina, i  poraz HDZ-a, za radio Mrežnicu prokomentirao je župan Damir Jelić. Trebamo, kazao je župan, analizirati rezultate.

"Po broju glasova smo otišli gore, pedesetak glasova , ali po postotku smo jedan posto slabiji nego prošli puta. Ovaj puta je D’Hondt bio takav kakav je bio pa je broj vijećnika pao", komentirao je predsjednik županijskog HDZ-a i župan Damir Jelić rezultate izvanrednih izbora u Ogulinu.

HDZ je, naime, sada osvojio dva vijećnićka mjesta manje nego li ih je imao u prijašnjem sazivu. Osim D’Hondta, u HDZ-u će analizirati zašto se to dogodilo.

"Tvrda naša baza je ostala, a odskočio je naš protivnik i to traži analizu".

Na pitanje RM-a kako tumači činjenicu da je Karlovačka županija nakon lokalnih izbora 2017. upravo u Ogulinu, u kojem je HDZ te iste godine izgubio vlast, pokrenula niz projekata ali to nije vratilo povjerenje birača u HDZ, Jelić je rekao:

"Dogodilo se nešto što nama služi na čast, kada država ulaže u Ogulin, kada se Karlovačka županija bori za Ogulin na specifičan način u nekim stvarima poput Ogulinskog modela za obranu od poplave. Zamjenica Martina Furdek Hajdin je na sebe preuzela projekt vrtića kojeg je istjerala do kraja. Ali, gledajte, svaka politička igra ima i svoje medijske konotacije u kojima se može dogoditi i pokoje kukavičje jaje. Ja ne kažem da Grad Ogulin nije nešto radio po pitanju vrtića, ali činjenica je da su ključne stvari odigrane ovdje sa županijske razine prema državi. Za razliku od obrane od poplave grada Ogulina gdje Grad Ogulin apsolutno ništa ne radi jer na projektu radi naših 13 ljudi. Događale su se već takve stvari da drugi odnesu neke vaše projekte, to je pitanje i nas samih jesmo li ih dovoljno komunicirali bez obzira na medijske sustave. Ali, ne vidim u tome problem. Najbitnije je časno raditi i Županija, dok ja budem odgovoran, će i dalje nastaviti raditi za dobrobit Ogulinki i Ogulinaca", rekao je Jelić.

 

12. 3. 2019.

RM