IZBORI - U BOJ U BOJ, ZA GLAS TVOJ.

Kategorija: OGULIN

Mjesec je dana do toliko željno očekivanih izbora a već se zahuktalo i zakuhalo, punom snagom.

Sretni su oni koji su samo neutralni, pasivni promatrači, jer u svemu mogu uživati kao u humorističnom štivu. Bez ikakvog živciranja,  jer njima se živo j...e  tko će pobijediti na, tamo, nekim izborima. Oni su zadovoljni „Bjelinom“ i onim što nam nudi i ništa im drugo ne treba. A oni drugi,  koji su punim srcem i dušom u cijeloj ovoj priči, zbog ideoloških, svjetonazorskih ili da budem precizniji, interesnih razloga, oni siromašeki nemirno spavaju. Živciraju se, ljute, bijesne, rovare, trolaju, komentiraju, lajkaju.......riječju, žive jebeno težak život na tabletama ili na pivi. Jer njihovi politički ljubimci, gotovo svakodnevno ih zasipaju svojim viđenjem stvari, svojim merifetlucima, svojim istinama. I sada, svi skupa, i oni sretni neutralni, i oni navijački našpanani, trebaju u moru informacija i spinova, pronaći istinu. A to je malo teži zadatak. Naime, postoji samo jedna apsolutna istina: da apsolutne istine - nema. Jer ovdje je sve politika a politika je vještina da se laže u pravi čas. A upravo je sada, takvo vrijeme.

I evo vam na jednom mjestu malo razmjena mišljenja. Tko govori istinu, tko je u pravu, e, to je teško prosuditi. Tu treba biti pametan.

-------------------------------------------------------------------------------------

 

  1. DIO - RADIO

Tijekom pregovora gradonačelniku smo uputili pitanje da li prema ikome ima bilo kakav dug, odgovor je bio, jedino prema obitelji Vuković!

Isto tako tijekom pregovora izjavio je da Radio Ogulin ne može biti dio pregovora i da će oni isključivo voditi računa o Radio Ogulinu!

U to vrijeme Radio Ogulin je imao troje zaposlenih, Grad je većinski vlasnik, a suvlasnici Radio Ogulina, između ostalog su i Goran Crnković i Dubravka Vuković, koji sačinjavaju Skupštinu društva.

Jedan od prvih poteza Skupštine društva, tj. Gradonačelnika, Gorana Crnkovića i Dubravke Vuković, bila je izmjena Društvenog ugovora, gdje je ukinut nadzorni odbor i time je uklonjena bilo kakva mogućnost kontrole van njihovog kruga (skupštinara) ili bilo kakav nadzor poslovanja i onoga što će se dešavati na radio Ogulinu. Osim toga donose i odluku da smjenjuju dotadašnju direktoricu te da za novu direktoricu imenuju suvlasnicu Radio Ogulina i direktoricu OG portala, gđu. Dubravku Vuković. To je i učinjeno! Dubravka Vuković postaje direktorica Radio Ogulina bez ikakvog natječaja, ali ujedno ostaje i direktorica OG portala, čime evidentno ostaje u sukobu interesa!

Dubravka Vuković kao suvlasnica i direktorica Radio Ogulina na mjesto urednika Radija zapošljava također suvlasnika Radija i urednika OG portala, Gorana Crnkovića, naravno bez ikakvog natječaja i bez odgovarajuće stručne spreme. Isti Goran Crnković također ostaje i urednik OG portala do današnjeg dana. Također radi se o sukobu interesa.

Na isti način zapošljava se još jedna djelatnica OG portala koja sada postaje novinarka Radija, ali ostaje i novinarka Ogportala. Ne trebamo niti naglašavati da je i ona zaposlena bez natječaja.

I tako se naša mala ekipa na radio Ogulinu udvostručila, a malo je vjerojatno da se to dogodilo gradonačelniku, dok je on bio na jednodnevnom godišnjem odmoru. Nitko ne pita za pravilnike, stručnu spremu, sistematizaciju radnih mjesta, bitno je da se ekipica sa privatnog portala prebacila na plaću i proračun grada Ogulina.

Plaća ide, doprinosi su uredno plaćeni, naša mala ekipa umjesto da nešto radi za novog poslodavca koji ga plaća, za vrijeme tog plaćenog radnog vremena ona uredno radi i objavljuje na privatnom portalu.

Tko tako ne bi uspio???

A da bi se ta nova gladna usta nahranila, da bi se podijelile te nove plaće, za to treba i novca, i to dosta novca! Ako je sa troje zaposlenih Radio bio u gubitku, kako onda nahraniti nova usta? Odgovor se nameće sam od sebe. Tu je gradonačelnik i tu je proračun. Pa koliko treba – treba! Ne pita se!

E samo treba smisliti način i modalitet!

Najprije gradonačelnik predlaže u proračunu, tj. u rebalansu za prošlu godinu, iznos za pokriće gubitka Radio Ogulina od 180.000 kn i kapitalna ulaganja od 40.000 kn.

Gubitak za 2017. iznosio je oko 75.000 kn. Kada se shvatilo da je to iznad gubitka, a isto tako su shvatili da kod pokrića gubitka i ostali suvlasnici bi trebali sudjelovati u pokrivanju gubitka, a da lova ne propadne, gradonačelnik je odlučio da će taj iznos dati radio Ogulinu - kao subvenciju.

Time je postupio suprotno proračunu i nenamjenski trošio sredstva proračuna. Ali koga briga! Dok ide – ide! Ali niti to nije dovoljno!

Pa se onda ekipica sjetila, ajmo sklepati neki ugovor o reklamiranju. To uvijek pali! Mi ćemo kao reklamirati grad, a zapravo najviše gradonačelnika, i to ćemo uredno fakturirati, i evo plaćice. Rečeno – učinjeno!

Od reklamiranja niti R ali računi su uredno plaćani, lovica sjeda na račun, plaće se isplaćuju i svi sretni i zadovoljni. Koga briga što su to sve laži i nepostojeći događaji. Skoro sve. Uredno se reklamira lik i djelo gradonačelnika. Uspjeli su pretvoriti radio u stranački stroj, a profesiju novinarstva su zbog vlastitih interesa potpuno prostituirali.

Ali niti to to ekipici nije dovoljno. Kada te ide, ide. Sami sebi su rekli - sad nas je krenulo! Čemu stati! Ajmo dalje, u proračunu nikad više para.

Pa su počeli naplaćivati prijenose sjednica Gradskog vijeća. Preko 30.000 kuna po sjednici.I tako zrno po zrno, nabralo se 400.000 kn godišnje.

I tako dragi građani, možda niste niti znali, ali za Radio Ogulin godišnje izdvajate oko 400.000 kuna. Sve transparentno. Ako nama ne vjerujete dolje u prilogu su izvadci iz Grada iz kojih je sve to vidljivo. Zašto se to krije od vas, nije na nama. Krilo se i od nas! Niti mi nismo znali za ovo, niti smo sigurni da toga nema još!???

Jedino u čemu gradonačelnik nije uspio, a to je da obitelji Vuković pokloni Radio Ogulin, što je spriječeno na sjednici Gradskog vijeća, što je po nama i stvarni uzrok zašto smo istjerani iz koalicije - revanšizam radi sprječavanja ispunjenja privatne obaveze!

I da se vratimo na početak ovo je samo dio duga gradonačelnika prema obitelji Vuković!

Mi to jednostavno ne možemo i ne želimo podržavati. Da Grad plaća, a da oni rade za privatnu firmu, da Radio Ogulin služi kao privatni bankomat za OPG Vuković&Co. (ObiteljskoPolitičkoGospodarstvo Vuković i kompanija), da bez pardona rade što hoće. Znamo da im je gradonačelnik dužan, da ovisi o obitelji Vuković, ali što je previše, previše.

I dragi građani, niti to nije sve, u jednoj od slijedećih objava slijedi istina o vezi Grada i Ogportala, prava bomba, a i to je dio one početne rečenice i vraćanju duga obitelji Vuković!!!

 

#NeVracamoSeNaStaro-NeDajBože!

#volimgradpodklekom

 

II DIO - WEB STRANICA

 

MODERNA I FUNKCIONALNA WEB STRANICA GRADA OGULINA - NAPOKON

Na tragu predizbornog programa i preuzetih obveza i odgovornosti za informatizaciju i digitalizaciju grada Ogulina, ipak je došlo vrijeme da nova WEB stranica ugleda "svjetlo dana".

Nakon nešto više od godine dana rada i to isključivo volonterskog rada od strane ekipe sa Nezavisne liste, koji su u tim ukjučili i Ogulinca koji je stručnjak po ovom pitanju, a živi i radi van granice RH, u narednih tjedan dana Grad Ogulin dobiti će novu i modernu službenu web stranicu.

Kroz svoj volonterski rad, naši članovi utrošili su preko 600 radnih sati, a samim time uštedili su oko 30.000,00 kuna gradu Ogulinu. Za svoj rad nisu tražili niti kune, a sve su odradili van sustava gradske uprave.

Nažalost i ovdje postoji jedan veliki "ali". Svrha, namjena i prednosti ovako funkcionalne Web stranice nisu prepoznati od strane aktualne gradske uprave. Ona nažalost neće biti iskorištena u potpunosti, niti sadržajno popunjena. Razlog je taj što gradska uprava tek treba preuzeti glavnu ulogu u kreiranju digitalnih sadržaja i uspostavi digitalnih servisa web stranice Grada Ogulina.

Osim navedenog, naši članovi, cijelu 2018.godinu, volonterski su odrađivali i posao objave sadržaja, ažuriranja i održavanja dosadašnjih web stranica Grada. Usluge koju je Grad do tada plaćao u prosjeku 3.500 kuna mjesečno vanjskim izvođačima.

Dok su članovi Nezavisne liste i na taj način radili uštedu Gradu, gradska uprava je plaćala objave članaka Og portalu.

Ovo je još jedan dokaz na koji način smo mi Nezavisni odrađivali svoj posao za opće dobro i opći interes, kao i dokaz tko je zapravo opstruirao, za čiji interes i za čiji džep, a sve radi "moralne obaveze".

 

#NeVracamoSeNaStaro-NeDajBože!

#volimgradpodklekom

 

 

III DIO - ODGOVOR GRADONČELNIKA

 

Prije svega isprika na sljedećoj objavi stoga što ne prakticiram ovakav način komunikacije ali količina laži, obmana, neistina i uvreda koje su izrečene od strane Željka Stipetića i Nezavisne liste Volim grad pod Klekom u posljednjih nekolika tjedana prešla je granice kulturne i uljudne komunikacije.

Nedavnom objavom na facebook stranici Nezavisne liste navodi se da će nova web stranica Grada Ogulina uskoro „ugledati svjetlo dana“ te da su članovi Nezavisne liste utrošili 600 radnih sati volonterskog rada te uštedjeli Gradu Ogulinu oko 30.000,00 kuna, ali da Gradska uprava nije prepoznala svrhu i namjenu stranice.

Moram naglasiti da je upravo na inzistiranje Nezavisne liste u mjesecu travnju 2018. godine s poduzećem EUROART 93 sklopljen poslovni ugovor za izradu web stranice Grada Ogulina vrijedan 75.000,00 kuna (u prilogu), a ugovorni rok dovršetka stranice bio je srpanj prošle godine. Isto tako, na inzistiranje Željka Stipetića u Gradsku upravu zaposlen je informatičar član Nezavisne liste. Glasnogovornica grada i informatičar zaduženi su za popunjavanje sadržaja web stranice i za to uredno primaju plaću iz gradskog proračuna. Građanima grada Ogulina prepuštam da iz navedenog izvuku zaključak.

Nadalje, već u nekoliko navrata Željko Stipetić proziva mene i Gradsku organizaciju SDP-a za učestalo, citiram „pljuvanje, vrijeđanje, omalovažavanje, manipuliranje, laganje, prijetnje“.

Odgovorno tvrdim, a sve je provjerljivo na raznim mrežnim stranicama i u svim mojim javnim izjavama i istupima, da niti jednu od navedenih radnji niti provodim niti koristim u političke ili bilo koje svrhe.

Već u nekoliko navrata Željko Stipetić optužuje me za opstrukciju poslovanja poduzeća Poduzetnička zona i prodaju poduzeća Radio Ogulin obitelji Vuković. U samo godinu dana poduzetnička zona je potpuno popunjena, a poslovanje Radio Ogulina je stabilizirano i sanirani su gubitci. Upravo Željko Stipetić inzistirao je da se u Poduzetničkoj zoni formira Nadzorni odbor u kojeg su imenovani ljudi s Nezavisne liste i samo time su povećani troškovi poslovanja poduzeća za oko 55.000,00 kuna na godišnjoj razini. I ovdje prepuštam građanima da sami izvedu zaključak.

Da bi lakše izveli zaključke tko manipulira i tko laže u prilogu je i dio predizbornog programa Nezavisne liste Željka Stipetića u kojem piše kako će radi ušteda likvidirati tvrtku Poduzetnička zona. Na istoj stranici programa je i izjava da će NL Željka Stipetića nakon preuzimanja vlasti za kunu prodati Radio Ogulin zaposlenicima.

Na kraju, poručio bih svim političkim akterima, a prije svega građanima grada Ogulina, da me svakodnevni napadi i iznošenja neistina nikako neće pokolebati u daljnjem radu za naš grad!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

I to bi za sada bilo sve. Malo je dugo, ali je na jednom mjestu pa lakše, nadam se, možete u moru informacija i dezinformacija, pronaći trunčicu istine. Da će se i dalje nastaviti nesmiljena borba za političke poene i za simpatije građana, ne treba sumnjati. I da ćemo saznati još more zanimljivih stvari. Jer eto, Nezavisni s liste Volim Ogulin, najavljuju u jednoj svojoj narednoj izjavi, pravu bombu. Ej bomba. Buš pukla ? BUUUUUM.crying

 

11. 2. 2019.

Nebojša Magdić