LUKA OPET NAJBOLJI

Kategorija: OGULIN

Ljubitelji rukometa i uopće sporta u Ogulinu, mogu biti i sretni i ponosni, što je naš Luka Cindrić, ponovno izabran za najboljeg rukometaša Hrvatske.

Luka je večeras na svečanosti u Zagrebu nagrađen  kao rukometaš godine u tradicionalnom izboru Sportskih novosti. Drugi je put za redom dobio tu nagradu.

„Ponosan sam i sretan, to je velik uspjeh i dat će mi motiva i da se trudim više“ - rekao je Luka.

Uoči svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj, Luka je večaras rekao:

„Naravno, do zadnjega dana Hrvatska će biti u igri, i u finalu ćemo slaviti svi skupa... Očekivanja su uvijek od hrvatskog rukometa velika, s tim ciljem idemo tamo i nadam se da ćemo ostvariti cilj i kući doći s medaljom“.

Cindrić je s Vardarom igrao na Final Fouru Lige prvaka, a potom je prešao u Kielce. U ovom je izboru pobijedio s bodom više od Zagrebova kapetana Zlatka Horvata, dok je Manuel Štrlek treći.

U godini bez Duvnjaka, Cindrić je bio lider hrvatske vrste, a iz Vardara je preselio u Kielce. S Vardarom je nastupio na Final Fouru Lige prvaka, te slavio u SEHA ligi.

“Za sada je u Poljskoj sve odlično, samo se nadam da neće biti ozljeda,” poručio je Luka koji je sportsku karijeru počeo kao nogometaš i to izninmo perspektivan. Dinamo je bio posebno zainteresiran za njega. No prevaldao je, zahvaljujući tati Mrvici, ipak rukomet.

“Osam godina sam trenirao nogomet, no prevagnula je ljubav prema rukometu. Prekretnica je bio moj tata koji je bio trener,” kazao je naš Luka.

U ženskoj konkurenciji, po deveti put je slavila Andrea Penezić Kobetić.

Luka s izbornikom Červarom i najboljom rukometašicom Andreom Penezić - Kobetić.

LUKA ČESTITKE.

 

17. 12. 2018.

Nebojša Magdić