SHOW SE NASTAVLJA

Kategorija: OGULIN

Gradonačelnik Domitrović, za danas je ponovno sazvao sastanak, kako bi Gradsko vijeće počelo normalno funkcionirati i kako bi se donesle bitne odluke za naše sugrađane. Na sastanku će se, kako ističe, razmotriti i pokušati dogovoriti nastavak 11. sjednice i izbor novog predsjednika i potpredsjednika Gradskog vijeća, kako bi se omogućio daljnji normalan rad Gradskog vijeća i provedba gradskih projekata.

Iz HDZ-a su reagirali, objavivši na svojoj stranici njihovo viđenje stvari.

 

SDP PONOVNO IZNOSI NEISTINE

"Gradonačelnikovom izjavom da zemljište u Poduzetničkoj zoni nije darovano Gradu Ogulinu zbog prekida prošle sjednice, SDP još jednom pokušava obmanuti građane! Darivanje 47 ha zemljišta za zonu je pred realizacijom. Na sjednici Vlade RH nije uvrštena Odluka o darivanju jer je potrebno formirati čestice u katastru koje će biti darovane od strane RH. Odluke Gradskog vijeća nisu utjecale ni na koji način.
Gdje je bila briga za Ogulin kada je gradonačelnik tjedan dana prije sjednice raskinuo koaliciju, svojim partnerima rekao da je igra gotova i uzrokovao krizu vlasti? Zašto tada nije sazivao sastanke nego je čekao sjednicu znajući da je uzrokovao krizu vlasti i nestabilnost?
Kritizirati ministra i ministarstva i obmanjivati javnost zna, no nismo primjetili da se zahvalio županu i saborskim zastupnicima zbog Poredica, Obrane od polava, čišćenja Đulinog ponora, „Ogulinskog modela“, nastojanja da se Sodol ne zatvori (iako je cijenu smeća znao povisiti – duplo), ulaganja u Dom zdravlja, ogulinsku Bolnicu, škole i ceste…
Bitno je bilo uzrokovati krizu vlasti i grubo nasrnuti na HDZ obmanjujući javnost i bježeći od odgovornosti. A u uvredama
je prednjačio pravi vođa SDP-a i Grada – Ivan Vuković"!

 

Oglasili su se i bivši koalicijski partneri s nezavisne liste Željka Stipetića:

 

Kao i prošli puta, na ovaj poziv gradonačelnika odazvati ćemo se jer smatramo da uvijek treba razgovarati!
Naš stav je isti kao i zadnji put, podržavamo i tražimo nastavak prekinute sjednice sa tada predloženim točkama dnevnog reda i protiv smo proširenja dnevnog reda kako ga predlaže gradonačelnik!
Ako se sazove i nastavi prekinuta sjednica gradskog vijeća mi ćemo podržati predložene točke dnevnog reda.
S obzirom da se gradonačelnik na svom profilu poziva na moral i savjest vjećnika, da trebaju raditi za dobrobit grada, naše pitanje njemu, a pozivajući se na isti moral i dobrobit grada je: Što je on učinio po pitanju da formira novu većinu u gradskom vijeću, da bi isto moglo donijeti novi proračun i nastavilo sa radom bez izlaska na nove izbore?

Da budemo jasni i konkretni, s obzirom da je nas Nezavisne odbacio i rekao da mu više nismo potrebni, te se tim potezom doveo u situaciju da je jedini način za nastavak rada vijeća koalicija sa vijećnicima HDZ-a, tražimo od gradonačelnika jasan i nedvosmislen odgovor:

DA LI JE SPREMAN KOALIRATI SA HDZ-om za dobrobit grada? DA ili NE???

Ako je spreman koalirati sa HDZ-om za dobrobit grada, da li je pozvao ili razgovarao sa predsjednikom HDZ-a g. Lipošćakom?

Ako nije, onda ovakvi sastanci su čista farsa, gubitak vremena i novca, i pokušaj prebacivanje odgovornosti na nekog drugog, jer svima onda treba biti jasno da SDP svjesno i svojom voljom zeli nove izbore.

Stoga još jednom ponavljamo, na sastanku jedino želimo odgovor na pitanje da li gradonacelnik zeli koalirati sa HDZ-om ili želi nove izbore? Treća mogućnost ne postoji, svi toga trebaju biti svjesni"!!!

 

Eto, poziv za sastanak radi smirivanja situacije, poslan je. Ali kako vidite, poslane su i „ljubavne“ poruke od strane HDZ-a i Nezavisnih. Po tonu koji prevladava i tim porukama, teško je ne primjetiti, da su tu šanse za  ta bilo kakav dogovor, minimalne. Ili bolje rečeno - nikakve. Suviše je žuči proliveno, previše je ružnih riječi palo, premalo  je dobre volje da se kriza riješi mirnim putem. Još jedni izbori, bojim se, ogulinska su neminovnost. Stoga mislim da je i ovaj današnji sastanak, još jedan promašaj. Ili možda nije. Brzo ćemo saznati.

10. 12. 2018.

Nebojša Magdić