Županica Martina Furdek Hajdin predstavila projekte Karlovačke županije ministrici Nikolini Brnjac

Kategorija: ŽUPANIJA

Na inicijativu županice Karlovačke županije Martine Furdek Hajdin, u petak 12. ožujka u Uredu župana Karlovačke županije održan je sastanak s ministricom turizma i sporta Nikolinom Brnjac.

Sastanku su nazočili ravnateljica Uprave za sustav turističkih zajednica, kategorizaciju i pravne poslove u Ministarstvu turizma i sporta Monika Udovičić, gradonačelnik Slunja Jure Katić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Karlovačke županije Ana Valić, direktor Turističke zajednice Karlovačke županije Željko Fanjak te direktor Turističke zajednice grada Slunja Dragan Smrzlić. Županica Martina Furdek Hajdin sa suradnicima upoznala je ministricu Brnjac s aktivnostima i projektima Karlovačke županije iz područja turizma i sporta. Tijekom 2020. godine, unatoč pandemiji koronavirusa, u Karlovačkoj županiji zabilježeno je 212.632 noćenja te dolazak 105.207 turista, najviše tijekom ljetnih mjeseci.

Karlovačka županija ispunjena je brojnim turističkim ponudama i atrakcijama koje pružaju aktivni odmor te uživanje u ruralnom, lovnom, ribolovnom te kulturnom turizmu. Neki od najvažnijih županijskih turističkih projekata su svakako budući “Nikola Tesla Experience Centar” u Karlovcu, Dorina kuća u Kamanju, multimedijski interpretacijski centri na otvorenom i biciklističke staze za razvoj cikloturizma, Advent, Dani piva i brojni drugi. Radi što kvalitetnijeg pohađanja tjelesne kulture te postojanja prostora u kojem bi se održavale razne kulturne i sportske manifestacije, Karlovačka županija intenzivno radi na izgradnji sportskih dvorana pri matičnim školama. Županica Martina Furdek Hajdin zahvalila je ministrici Brnjac na dosadašnjoj proaktivnoj suradnji u realizaciji brojnih projekata na zadovoljstvo stanovnika Karlovačke županije.

13. 3. 2021.

Karlovački hr.