Gotovo 44 milijuna kuna za vodoopskrbu dvije županije. U Karlovačkoj za Slunj, Cetingrad, Bukovlje, ali i rekonstrukciju Novigrada na Dobri

Kategorija: ŽUPANIJA

Ugovor o vodoopskrbi na području Karlovačke te Sisačko moslavačke županije, točnije njih pet, potpisani su jučer u Slunju, a uz jake ministarske snage bio je tu i premijer Plenković.

Sveukupna vrijednost projekata koji se provode na području Slunja, Cetingrada, Topuskog, Jasenovca i Generalskog Stola je 43,715 milijuna kuna (bez PDV-a). Iz sredstava Hrvatskih voda za navedena je područja u 2020. godini osigurano je 14,928 milijuna kuna.
Konkretno, pitka voda doći će iz Slunja do Cetingrada, potom do Bukovlja u Generalskom Stolu, a gradonačelnik Slunja Jure Katić pozvao je premijera i ministre da nastave voditi računa o mjestima poput Slunja koji je “duplo lošiji od najlošijih”.

Potpisivanju ugovora su prisustvovali predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, župan Karlovačke županije Damir Jelić, župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić, zamjenica župana Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin te gradonačelnici i načelnici jedinica lokalne samouprave u kojima se provode projekti

Ovim će se projektima na predmetnim područjima izgraditi vodoopskrbni cjevovodi duljine 26,04 km, tri crpne stanice i jedna hidrostanica.
Uz to, rekonstruirat će se vodocrpilište Novigrad na Dobri. Za područje Generalskog Stola osigurat će se pripremne radnje za montažu pumpi te priprema za mogućnost priključenja novoizvedenih bunara na vodocrpilištu umjesto dosadašnjeg zahvaćanja vode iz rijeke Dobre, a za područje Jasenovca izrada koncepcijskog rješenja vodoopskrbnog sustava te izvedba zamjenskog zdenca na vodocrpilištu Jasenovac (nakon provedenih vodoistražnih radova).

Navedenim će se aktivnostima proširiti sustav javne vodoopskrbe, smanjiti gubici u sustavu te samim time omogućiti porast kvalitete života lokalnog stanovništva.

3. 6. 2020

RM