JEFTINO NA PLITVICE. NAVALI NARODE.

Kategorija: ŽUPANIJA

Posjet NP Plitvička jezera, prosječna hrvatska obitelj nije si mogla priuštiti. Cijene ulaznica odlatjele su u nebo, tako da je uživanje u ljepotama Plitvica, Hrvatima bila znanstvena fantastika.

Tako su na početku sezone najavljene nove cijene. Ulaz u Nacionalni park Plitvička jezera od 01. lipnja do 30. rujna trebao se je naplaćivati 300 kuna za odrasle. Cijena ulaza viša je nego ikad, a kako je stajalo u tom "cijeniku želja", 100 kn možete uštedjeti ako u park dođete nakon 16 sati jer tada pada na 200 kuna.
Prema tom novom cjeniku dvoje odraslih s dvoje djece za ulaz na Plitvice morat će izdvojiti 840 kuna. Cijene su za djecu u ljetnoj sezoni 120 kuna do 16 sati, 70 kn od 16 sati.

No korona je mnogo toga promijenila pa i cijene ulaznica koje su sada drastično snižene, jer Plitvice zjape prazne.

Do 24.svibnja u Nacionalni park Plitvice može se ući po drastično sniženim cijenama ulaznica. Danas je ovaj nacionalni park također otvorio svoja vrata, a sad rade na privlačenju gostiju.
Mali, žuti i kosooki, odnosno oni s istoka, bili su najčešće i najrrađe viđeni na ovom prostoru, ali sada kad njih nema, dobra je i hrvatska sirotinja. U NP sad imaju akciju upravao za takve. Pozivaju građane da se pridruže “Proljeću na Plitvičkim jezerima”. Od 11. do 24. svibnja cijene su povoljne. Tako ulaznica za odrasle iznosi 50 kuna, studenti 30 kuna, a djeca od 7 do 18 godina 25 kuna.

Također djeca do 7 godina, kao i osobe s invaliditetom imaju besplatan ulaz.

Eto, sada smo im i mi dobri. Žalosno.

 

11. 5. 2020.

Nebojša Magdić