VLADIN POKLON ZA DAN ŽUPANIJE.

Kategorija: OGULIN

Vlada RH osigurala dva milijuna eura za nabavku novog CT-a i uređaja za magnetsku rezonancu karlovačkoj Općoj bolnici.

Iz Vlade Republike Hrvatske, potvrđen  je zaključak kojim se osigurava financijska potpora u nabavki uređaja za magnetsku rezonancu i CT uređaja, za Opću bolnicu Karlovac. To je obznanila saborska zastupnica Nada Murganić (HDZ) tijekom održavanja Svečane sjednice povodom Dana Karlovačke županije. 

Iz Ministarstva zdravstva pojasnili da podupiru unaprjeđenje zdravstvene zaštite, podizanje dostupnosti i kvalitete zdravstvenih usluga SVIM stanovnicima Karlovačke županije, i to upravo kroz realizaciju nabave uređaja u svrhu obavljanja djelatnosti radiologije u Općoj bolnici Karlovac.

„Ovim se zaključkom ostvareni su preduvjeti za osiguranje sredstava u državnom proračunu za nabavu jednog uređaja za magnetsku rezonancu i jednog CT uređaja 128 slojeva za Opću bolnicu Karlovac. Ministarstvo zdravstva financirat će nabavu uređaja za magnetsku rezonancu u iznosu od 1.475.000 eura i CT uređaja 128 slojeva u iznosu od 593.750 eura, odnosno sveukupno 2.068.750 eura“, poručuju iz Vlade.

Dodaju, da će se sredstva osigurati preraspodjelom u državnom proračunu za 2023. godinu i projekcijama za 2024. i 2025. godinu. 

12. 5. 2023.

Kaportal