KAO DA SMO U JUGI. OPET PUTUJ VAN U ŠOPING. LIDL NAS "DERE" POŠTENO. A U SLOVENIJI, JEFTINIJI I DO 40 POSTO.

Kategorija: OGULIN

Novinari Jutarnje napravili „štih“ probu. Uputili se u špoing u susjednu Sloveniju, u Brežice.  Tu su krenuli u Lidl i kako pišu, ostali šokirani.

Odabrali su desetak artikala - maslac, toast kruh, mineralnu vodu, kuhanu šunku, trapist, sir cheddar, puding, konzerviranu tunu, ajvar i Pringles čips.

Odlučili su se na kupovinu u trgovačkom lancu Lidl, koji je posljednjih dana meta kritika brojnih građana ljutitih na cijene hrane u Hrvatskoj, koje su i prije uvođenja eura i rata u Ukrajini, bile više od europskog prosjeka. I više nego u Sloveniji.

Pišu kako su pred Lidlom zetekli mnoštvo automobila hrvatskih regostracija. Nije niti čudno - njihov mali eksperiment pokazao im je,  da bi deset artikala koje su kupili Lidlu u Sloveniji, u Hrvatskoj platili čak 40 posto više. Zagrebčani i oni koji su bliže Sloviniji, na mjesečnom „fasungu“ mogli bi uštedjeti 100 eura. Uostalom, uvjerite se, gledajući ovu tablicu.

Za mene je Lidl prekrižen dok ne vrate stare cijene. Jer njihovo bezobrazno povećanje cijena, ponižavajuće je.  A vi kupujte, ako volite da od vas prave naivnu budalu. Ili je možda bolje, ako ste na fejsu, da ovo podijelite, kako bi svi znali i vidjeli.sad

A novinari 24 sata potrudili u se i usporedili cijene iz 2019. i 2023. Neki su artikli gotovo 7o posto viši.

 

Koliko vidim, sve mi se čini da nam se opet smiješi Trst, Graz, Nagykanizsi pa ako baš volite, i Velika Kladuša.

 

6. 1. 2023.

Nebojša Magdić