JOSIPDOL-BESPOVRATNA SREDSTVA ZA MALE OPG-ove

Kategorija: OGULIN

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Natječaj za financiranje projekata u 2022. godini prema programu za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina.

Na natječaj za bespovratna sredstva mogu se prijaviti mali OPG-ovi ekonomske veličine od 500 – 4.999 EUR iz Karlovačke županije, i to s područja općina Barilović, Lasinja, Krnjak, Cetingrad, Plaški, Josipdol, Vojnić, Saborsko i Grad Slunj.

Prihvatljive aktivnosti su:

- kupnja domaćih životinja, jednogodišnjeg i višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala;

 - kupnja, građenje jednostavnih objekata i/ili opremanje zatvorenih/zaštićenih prostora i objekata te ostalih gospodarskih objekata uključujući vanjsku i unutarnju infrastrukturu u sklopu poljoprivrednog gospodarstva u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje i/ili prerade proizvoda;

- podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada;

- kupnja novih i rabljenih gospodarskih vozila, poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme;

 - kupnja ili zakup poljoprivrednog zemljišta (osim državnog poljoprivrednog zemljišta);

- građenje i/ili opremanje objekata za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda, uključujući troškove promidžbe vlastitih poljoprivrednih proizvoda.

 

Za vlasnike OPG-ova sa područja Općine Josipdol, organizirati će se prezentacija pod nazivom, “Bespovratna sredstva za poljoprivrednike”. Prezentaciju će održati stručna savjetnica „Poduzetničkog centra Nikola Tesla“, Božica Šimunčić, a zainteresirani vlasnici OPG-ovci, BESPLATNO će dobiti potporu i pomoć u pisanju prijava za natječaj.

Prezentacija će se održati u prostorijama Općine Josipdol u ponedjeljak,  22. kolovoza, u 16 sati.

Dodatne informacije možete dobiti na mobitel 099-71-29-709 ili na email - Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

19. 8. 2022.

Nebojša Magdić