MAMOGRAF ZA NAŠU BOLNICU.

Kategorija: OGULIN

Karlovačka županija osigurala je sredstva za novi digitalni mamograf za ogulinsku bolnicu. Zamjenica županice Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar posjetila je prošli tjedan Opću bolnicu i bolnicu branitelja Domovinskog rata Ogulin. Gošću je dočekala zamjenica ravnatelja dr. Jadranka Francetić, sa suradnicima.

Tom je prilikom, na Odjelu radiologije, zamjenica županice razgledala novi mamograf, kojeg je Karlovačka županija nabavila za potrebe OB Ogulin i ovdašnjih pacijenata. Novi uređaj, jedan od najmodernijih na tržištu, isporučila je tvrtka Siemens te je od nedavno pušten u rad i na njemu se već obavljaju ugovoreni pregledi.

Ovaj digitalni mamograf sa tomosintezom je uređaj čija ukupna vrijednost iznosi 1.087.500,00 kn, a njegovu nabavu je financirala Karlovačka županija putem decentraliziranih sredstava u 2022.godini.

Takav uređaj omogućava bolju analizu, kvalitetniju sliku (3D sliku) što je posebno važno kod ranog otkrivanja raka dojke, a što je i cilj Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke.

OB Ogulin godišnje je obavljala oko 1200 mamografskih pregleda za žene s područja Ogulina i okolice, ali i dijela Gorskog kotara i Like, koje dolaze na preglede u ovu zdravstvenu ustanovu. Nabavkom novog, znatno suvremenijeg uređaja, omogućit će se brži i brojniji pregledi, što će svakako poboljšati zdravstvenu skrb za pacijentice koje zatrebaju ovu vrstu dijagnostičkog pregleda.

Kako je tom prigodom naglasila zamjenica županice, Karlovačka županija je u vremenu od 2017. godine do danas, u Opću bolnicu i bolnicu branitelja Domovinskog rata Ogulin uložila ukupno preko 12 milijuna kuna, u cilju poboljšanja dostupnosti, kvalitete i učinkovitosti zdravstvenih usluga za mještane ogulinskog kraja. Ovim će se uređajem ubrzati i poboljšati dijagnostika mamografije te je zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar uputila poziv svim ženama koje trebaju mamografski pregled da se prijave jer će u ogulinskoj bolnici brzo doći na red i dobiti kvalitetnu uslugu na vrhunskom dijagnostičkom uređaju.

U ime ravnatelja dr. Davora Vukelje, djelatnika OB Ogulin i svih pacijenata Karlovačkoj županiji i županijskom vodstvu tom se prigodom zahvalila zamjenica ravnatelja dr. Jadranka Francetić.

Pacijentice ogulinske bolnice, dobiti će kvalitetnu uslugu na vrhunskom dijagnostičkom uređaju.

Novi uređaj omogućava bolju analizu, kvalitetniju sliku (3D sliku) što je posebno važno kod ranog otkrivanja raka dojke, a što je i cilj Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke.

Zamjenica ravnatelja dr. Jadranka Francetić i zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar. Dr. Francetić zahvalila je u ime djelatnika bolnice na pomoći koju redovito našoj bolnici pruža Karlovačka županija.

7. 8. 2022.

KAŽUP