THE FRAJLE, BEND IZ NOVOG SADA, NASTUPA ZA DAN GRADA I ŽUPE SV. KRIŽA.

Kategorija: OGULIN

Za ženski sastav The Frajle, iz Novog Sada, možda ste čuli, a možda i niste. Ja, ovakav totalno izvan svih glazbenih zbivanja, za njih sam čuo nedavno, prvi puta. A prošli tjedan, kada se velikim koncertom obilježavala godišnjica smrti besmrtnog Olivera, curke iz Frajli, napravile su si besplatnu reklamu.

Naime, kako pišu srbijanski mediji, članice grupe The Frajle u utorak nepozvane pojavile na trajektu i time izazvale "neugodnu situaciju koja je započela na trajektu, a završila na društvenim mrežama".

„Blic“ navodi da su Nataša Mihajlović te Jelena i Nataša Buča u Velu Luku došle "bez ikakvog službenog poziva od strane općine", a poziv im nije uputio ni Ante Gelo, muzički producent koncerta.

"Ja ih nisam zvao, pozvale su se same", rekao je Gelo za srbijanske medije.

"Zanimljivo je da su se Frajle malo po malo, ali ipak nametljivo, dočepale mikrofona, uzele ga iz ruku jednog mladog pjevača koji je pjevao i snimku na kojoj pjevaju objavile na svojim društvenim mrežama", navodi dalje „Blic“.

" Prisutni gosti ostali su skamenjeni njihovim postupkom, a one su rekle da su to sve napravile u dogovoru s Petrom Dragojevićem, Oliverovim nećakom. Međutim, kasnije se ispostavilo da to nije istina", rekao je za „Blic“ neimenovani izvor koji je svemu svjedočio, piše portal Indeks.

Zašto ovo objavljujem kad to nije moj običaj, jer što to mi imamo s curkama iz  The Frajle. Pošto mi je dio, u mozgu razerviran za glazbu potpuno ispunjen, i u njega ne stane ni jedna pjesmica a kamo li nekakav novi bend, moram skrušeno priznati da sam možda seljačina, ali te Frajle nikad nisam slušao. Tek nedavno čuo za njih. Da li  su one nekakav cover ili tribute band koje izvode tuđe hitove i kako pjevaju, pojma nemam.

Nedavno mi je prijetelj poslao mail. U tom mejlu između ostalog pročitah, da će za dan Grada i Župe Sv. Križa, 9. rujna nastupiti Songkillersi, a u subotu 10. rujna,  The Frajle !!!

O tome valjda odlučuje nekakv odbor za proslavu. Ne znam. Barem je tako prije bilo. E sada, kome je u tom Odboru na pamet pala ideja, da za dan Grada i Župe Sv. Križa, angažira jedan srpski band, ne mogu skontati. Da bude jasno. Ništa nemam protiv bendova s područja bivše države. Tu je moj stav jasan, i takvu vrstu insinuacije, nitko mi ne može podvaliti. Kod mene se doma često vrti Ekatarina Velika, Balašević, Leb i sol, Bajaga. Ali to je kod mene doma. U svom domu, slušati mogu što poželim. No, da baš za za dan Grada i Župe Sv. Križa, dolaze curke iz Novog Sada, baš ne znam dali je pametan izbor. Pogotovo kada ima toliko popularnih hrvatskih pjevača i grupa, koje bi Ogulinci svakako željeli vidjeti prije Frajli. Zapravo, možda možemo biti i sretni. Možda smo i dobro prošli. Jer za dan grada, mogli su nam iz tog odbora „uvaliti“ i onu Karleušu,  (ako dobro napisao ), ili Arkanovu Cecu. Nebi me iznenadilo.

P.S.

Nadam se da curkama iz Novog Sada, kada dođu,  neće neki mudrac reći:
„A ki je vas simo zval“. Zvuči mi nešto poznato. crying

 

 

Ako ne možete dočekati nastup The Frajli, onda im možete poslušati u ovim mjestima:

Pomurski poletni festiva - Velika Polana /SLO/     USKORO

01.08. 21:30h  Kaštel Pula /HR/     ULAZNICE

03.08. 20:00h Crekvina Kastav /HR/     ULAZNICE

05.08. 21:00h  Letnja pozornica Palić /SRB/ ULAZNICE

09.08. 20:00h Kraljev Trg Zlatibor /SRB/      ULAZ SLOBODAN

13.08. 20:00h  Antički teatar Herakleja Bitola /MKD/  ULAZNICE

20.08. 21:00h  Tvrđava Kaštel Banja Luka /BIH/ 

26.08. 21:00h  Zemun fest Beograd /SRB/     ULAZ SLOBODAN

27.08. 21:00h  Imaginarium Summer Nights (park Zvončac)

Split /HR/        ULAZNICE

10.09.       Dan grada Ogulina /HR/ ULAZ SLOBODAN

24.09.       Oktoberfest - Novi Sad /SRB/ USKORO

 

1. 8. 2022.

Nebojša Magdić