JEL' GRUMFEK POGRIJEŠIO ?

Kategorija: OGULIN

Svaka sjednica Gradskog vijeća, na veselje građana, donese poneki „biser“, kojim se onda zabavljamo neko vrijeme. Na zadnjoj sjednici, to je otpis dugova.

Riječ je o dugovanjima za porez na tvrtku ili naziv, za porez na potrošnju, za porez na korištenje javnih površina, za porez na kuće za odmor,  za naknadu za uređenje voda, za komunalni doprinos, te za spomeničku rentu. Nema te jedinice lokalne uprave, u kojoj se godinama ne gomilaju dugovi, i onda, kada dođe do zastare, jednostavno se otpisuju.  I tako nismo, kako to pišu „zločesti dečki“ iz VGPK, uspijeli od pojedinaca naplatiti 2.752.828,36 kuna poreza, već su porezne obveze puštene u zastaru, a zatim obrisane.

A onda su se, te točke dnevnog rada, da se vidi da i oni nešto rade, malo uhvatili i HDZ-ovci. Njima je zapela za oko dodjela spomeničke rente, i to tvrtki, koja je, vidi vraga, bliska baš SDP-u. Krivac kažu – gradonačelnik.

 

Na svojem FB profilu  pišu slijedeće:

 

„Gradonačelnik je dodijelio 108.000,00 kuna spomeničke rente firmi bliskoj SDP-u koja ima dug po toj osnovi, odnosno mimo samih uvjeta natječaja za dodjelu sredstava za spomeničku rentu:

 „Prilikom odlučivanja o zahtjevima za dodjelu sredstava Proračuna za sufinanciranje očuvanja i obnove objekata zaštićene spomeničke baštine, Povjerenstvo i Gradonačelnik će uz kriterije utvrđene u članku 9. Odluke o načinu i uvjetima raspodjele sredstava za obnovu objekata zaštićene spomeničke baštine (Glasnik Karlovačke županije, br. 37/07, 45/09 i 42/17) voditi brigu i o naplati spomeničke rente za objekt za koji se traži sufinanciranje. "

Ovakva Odluka gradonačelnika Domitrovića  zapravo je pljuska svima onima koji redovito plaćaju svoje obveze prema Gradu, među kojima je i obveza za spomenički rentu te je izazvala i niz negativnih reakcija naših građana, a naročito poduzetnika.

Naravno da  sve ovo dovodi u sumnju i sve ostale javne pozive i natječaje i po kojim se to kriterijima dodjeljuju sredstva naših poduzetnika i svih naših građana“.

 

P.S.

Od danas sam od supruge preuzeo vođenje financija. Prvi moj potez je neplaćanje računa. Osim TV i struje, jer to mi mogu isključiti. Kada mi dođu računi za vodu, smeće, komunalni doprinos i sl,, jednostavno ću ih baciti u koš. Natočiti si pivčugu, pa mirno čekati zastaru i otpis. Jer kako vidim, to prolazi.

 

8. 4. 2022.

Nebojša Magdić