BJELIN JE TEMELJ OGULINSKOG GOSPODARSTVA. PRVA ZAPOŠLJAVANJA U ZONI NA JESEN.

Kategorija: OGULIN

U Poduzetničkoj zoni, u onom Bjelinovom dijelu, radi se punom parom.

Tamo će biti izgrađena najveća tvornica podnih obloga na svijetu, u koju će vlasnik Pervanova, Darko Pervan, uložiti oko milijardu i 500 milijuna kuna. Obim  proizvodnje, povećavti  će se „ u hodu“ od 2023. godine, do trenutka kada „Ogulin 2“, kako je nazvan taj dio u Zoni, bude 2027. godine završen. Planira se proizvodnja od 20 milijuna četvornih metara podnih obloga godišnje.  

Nova tvornica biti će smještena na površini od 330 tisuća četvornih metara a sama tvornica će imati oko 100 tisuća kvadrata. I sve to, gradi se vlastitim kapitalom.

Do sada su izgrađene dvije logističke hale ukupne površine 15 tisuća kvadrata, a pred završetkom je prva proizvodna hala, od 20 tisuća kvadrata. Tu će se montirati strojevi, te vršiti prešanje, profiliranje, završna obrada površinskog sloja i pakiranje podova. Prva će probna proizvodnja krenuti ove godine na jesen. Prvu godinu, prešani će materijal dolaziti iz Švedske, a u Ogulinu će se finalizirati i pakirati.

Kako je za „Ogulin u srcu“ rekao prvi čovjek Bjelina, Stjepan Vojinić, prve bi radnike u Zoni, trebali početi zapošljavati u jesen ove godine, negdje oko 10. mjeseca. Što se tiče profila radnika, to bi dijelom trebali biti „operateri“, odnosno radnici koji već imaju iskustva u poslovima izrade parketa i podnih obloga, a dijelom će zapošljavati i nove ljude.

Trenutno, teška mehanizacija GTM GAVAN, radi na pripremi terena za nove objekte. U tjeku je ishođeje građevinske dozvole za gradnju prve tvornice Woodura, koje će biti smještena u hali od 45 tisuća kvadrata.

Mala foto šetnja kroz Zonu.

A ki je tebe simo zval. Samo smetaš. Kaj se tajo parkira ?cheeky

Praši "Gavan".

Kamena ko u priči.

Stjepan Vojinić - direktor Bjelina.

Photo by Nešo-Skorašnik

29. 3. 2022.

Nebojša Magdić