NA DANAŠNJI DAN PRED DEVET GODINA. GOTOVINA I MARKAČ - OSLOBAĐAJUĆA PRESUDA.

Kategorija: OGULIN

“Izričem oslobađajuću presudu Anti Gotovini i Mladenu Markaču i nalažem da se obojica odmah puste na slobodu”. (9:38 sati 16.11.2012... Haaški sud)
Oslobađajuća presuda Haaškog suda generalima Gotovini i Markaču, te svim drugim „znanim i neznanim” sudionicima fantomskog „udruženog zločinačkog pothvata” na čelu kojeg su prema optužnici bili predsjednik Republike i vrhovni zapovjedni dr. Franjo Tuđman, ministar obrane Gojko Šušak i načelnik Glavnog stožera Zvonimir Červenko, skinula je zastrašujući teret optužbe da je naša domovina Hrvatska stvorena i oslobođena „udruženim zločinačkim pothvatom".
Na današnji dan pred devet godina, skinuta je ljaga i stigma da je Hrvatska stvorena na zločinu, da su Hrvati genocidni i ustašoidni, da je Domovinski rat bio građanski rat.
 
Novinar Slobodne Dalmacije Saša Jadrijević Tomas objavio u tom listu 12. ožujka 2005. godine odgovore poznatih političara i poznatih osoba koje je anketirao kako bi doznao bi li generala Antu Gotovinu (u to je doba bio u bijegu) prijavili policiji i bi li za tu “uslugu” uzeli novac.
Ako vas zanima ta "lista srama", možete je potražiti na Maxpotralu.
Spominjem samo jednu osobu koja je izjavila da bi generala Gotovinu prijavila bez ikakvoga dvoumljenja. Danas je ta osoba zvijezda HTV-a. No comment.
 
A sa te liste Slobodne Dalmacije, evo onih koji NE BI prijavili Gotovinu. To su:
Arijana Čulina, Ivo Lončar, Oliver Mlakar, Vedran Mlikota, Ksenija Pajić, Ivić Pašalić, Željko Pecek, Dino Rađa, Vedrana Rudan, Hloverka Novak-Srzić, Zdravko Tomac, Ruža Tomašić, Zlatko Vitez i Slaven Letica.
 
Gotovina i Markač oslobođeni su svih optužbi za ratni zločin. Kao slobodni ljudi napustili su Haagu u kojem su bili zatvoreni čak sedam godina. Taj dan je ostao u posebnom sjećanju. Na središnjem zagrebačkom trgu orilo se “Ante, Ante svi smo za te”, a pjevale su se domoljubne pjesme, emocije su se teško susprezale. Sudski proces našim je herojima trajao predugih 11 i pol godina, a dan puštanja na slobodu ostat će upamćen. Cijela Hrvatska je slavila.
 
16.11.2021.
Nebojša Magdić