DAN GRADA I BLAGDAN UZVIŠENJA SV.KRIŽA.

Kategorija: OGULIN

Ogulin je svečano obilježio 14. rujna, Dan Grada i Župe Svetog Križa. Na Trgu hrvatskih rodoljuba, položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen na poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje, a potom je u dvorani Pučkog otvorenog učilišta održana Svečana sjednica Gradskog vijeća.

Goste su pozdravili predsjednik Gradskog vijeća Marinko Herman i gradonačelnik Dalibor Domitrović koji je predstavio rad gradske uprave i istaknuo realizirane gradske projekte a spomenuo je i one koji se provode a vrijedni su oko 100 milijuna kuna. 

Zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar je čestitajući gradskom vodstvu, vijećnicima Gradskog vijeća, građankama i građanima Ogulina Dan Grada i blagdan Uzvišenja Svetog Križa, spomenula značajne projekte koji su odrađeni u Ogulinu, a u kojim je svoje učešće imala Županija, spomenuvši pritom ulaganja u školstvo i zdravstveni sustav u Ogulinu. Uz čestitke domaćinima, skupu se obratila i izaslanica Predsjednika RH, njegova savjetnica Melita Mulić.

Ovom je prigodom Nagradom za životno djelo Grad Ogulin nagradio svoju sugrađanku, dugogodišnju vrijednu turističku djelatnicu Ankicu Puškarić.

Uz Dan Grada obilježen blagdan Uzvišenja sv. Križa. Veliku svetkovinu je predslavio župnik sv. Jurja i senjski dekan te kanonik Senjskog kaptola preč. Silvijo Milin u koncelebraciji 17 svećenika.

Svečanost je započela ophodom središtem grada te kroz Park kralja Tomislava, a u njoj su sudjelovali brojni župljani, hodočasnici kao i udruge sa svojim stjegovima.

Nakon mise vjernici i svećenici su se zadržali na dužem druženju ispred crkve uz okrjepu za koju su se pobrinuli župljani.

 

Ankica Puškarić, dobitnica Nagrade za životno djelo. Zaslužila ju je svakako.heart

Načelnik i ravnatelj, u lijepom društvu.

Svečana misa u crkvi sv. Križa.

Izvor: Ogulin.eu i Kaportal.

14. 9. 2021.

Nebojša Magdić