GOTOV PRISILNI GODIŠNJI

Kategorija: OGULIN

Evo prošla puna dva mjeseca kako ništa nisam pisao. Ni čitao. Ni gledao TV. Osim nogometa. U zadnjem postu sam, da se podsjetite, napisao putešestvije „po raznim zdravstvenim ustanovama“. Napisal sam ovo:

„Rivali mi i srce nikakvu civ prema srcu i črez nju nikakve žice. Pa su onda nike žile palili. Meni doduše nisu palili neg su ih smrzavali na miuus 47 stupnji. To mi je delal dr. Brusich, ki je pred par miseci, gledal sam na televiziji, u Rijeki jednem čoviku ugradil najmanji pacemaker na svitu. Ma pravi majstor. Onda su mi nikakvu civ gurali va  grlo u pluća i špiljali kaj ima nutri. Pa onda vadili krv tulko puti da si mogal napravit 70 kil krvavic. Pa holter ovaj, pa holter onaj, pa EKG, CT, ABS. Dobro, ABS baš nisu al' ne bi se čudil da mi i to deladu. Uglavnom, trančiraju me kaj prase. Kardiologi, urologi, pulmologi, psihijatri. Samo čekam da me i DORH  i USKOK zemu na red. I svi velidu:

"Nima pušenja, nima pića a nima ni pisanja po blogu i fejsu jer to je stresno".

"Ma kaj bi bilo stresno" velim im ja. "Meni na jedno uvo nutra a na drugo van".

"A to si vi samo tako mislite" mudruju doktori. "Sve vam to ostaje u glavi i kad se sabere, udara između ostalog i u srce".

 

I jbg. Prepal se ja. I to dobro prepal. Sve si gruntam, kaj bi sad trebal „okiniti“, u najboljim godinam. A Bože pomogni. Pa sam prvi put u životu nikeg poslušal. Ugasil laptop, prestal gledat TV, prestal pisati blog i fejs i to čitati a prestal i  pitwink. E ovo zadnje mi je najteže palo. Al'kaj ću. Moral sam izdržat. Evo puna dva miseca.

Malo sam prošal k Sreći, ki se sada zove Hrvoje, na Murter. Rekli mi:

 „Neod k njemu. Taj je lud 100 posto. Dignit će ti tlak pa ćeš tek onda najebat“.

A ja ipak prošal. I kaj. Niš. Milina jedna. Uz kuću s apartmani, napravil Srećo bazen, kaj na Beveri Hilsu. I svitli po noći. I roštilj uz njega. I sve u zelenilu. Joj, da mi ni bilo žene, e tek bi onda užival.

P.S.

Kad sam prvi put nakon dva miseca opril laptop, pa vidil skoro 400 komentari na blogu „Ogulin u srcu“, skoro me fras strefil. Kaj je tuj svega nadrobljeno. Tema posta je bilo malkoca oko mog zdravlja. Na početku mi je vas par, onako iz srca, poželilo dobro zdravlje a onda drugi, bez i malo obzira, opleti po politiki. Nama sam prestal čitat.

Moram se ispričat frendovimi na fejsu kaj nisam odgovaral na njihova pitanja, na čestitke za rođendan, kaj nisam njim rođendane čestital.

Tulko za ovaj prvi post nakon dužeg vrimena.

Bog i fala i nemojte kaj zamerit.

 

Čitam stare brojeve "Siriusa". Tu nema živciranja.

Jesam rekal da je ko na Beverli Hilsu. Bazen noću. Nikog nije bilo da me snima kako se kupam.

Srećina "kućica" s apartmanima i bazen. More mi je predaleko, oko 300, metara pa sam se odlućio na bliži bazen.

Austrijanci uživaju. Al i plate.wink

Doktori rekli da se ne smijem živcirati, da ne pišem blog niti ga čitam ali za pivčugu nisu rekli nište. Prema tome...yes

Ništa bez roštilja.

28. 6. 2021.

Nebojša Magdić