JAVNA VATROGASNA POSTROJBA, DOBILA AUTOCISTERNU

Kategorija: OGULIN

Ogulinska Javna vatrogasna postrojba dobila je autocisternu,  u sklopu isporuke vatrogasnih vozila, koje je nabavila država iz sredstava EU fondova.

Na Policijskoj akademiji u Zagrebu isporučeno prvih 20 vozila od ukupno 94, a jedno, i to vrijedno, autocisterna, stiže i u naš grad.

Do svibnja će za potrebe vatrogasaca u Karlovačkoj županiji doći još tri vozila – dva u JVP Karlovac (dugonavalno i šumsko vozilo) te jedno u DVD Slunj (kratko navalno vozilo). Tako će u ovoj “tranši” Karlovačka županija dobiti 4 iznimno vrijedna vozila čime se stvara dodana vrijednost radu lokalnih vatrogasaca u gradovima i općinama.Sve bi trebalo biti isporučeno do rujna.

"Ova vozila idu već danas u 17 županija i naše jedinice lokalne i regionalne samouprave nemaju ništa s financiranjem ovog projekta, već je na dobrovoljnim i javnim vatrogasnim postrojbama samo da nastave raditi vrhunski posao, kao što su ga radili i do danas,“ istaknuo je ministar Davor Božinović  te posebno naglasio kako dva vozila idu u Sisačko-moslavačku županiju, u dobrovoljna vatrogasna društva u Glini i Lekeniku.

Svih će se 94 vozila, također temeljem odluke struke, rasporediti širom Hrvatske, jer je podjednaka raspodjela kvalitetne i moderne vatrogasne opreme diljem Hrvatske, na lokalnim razinama, vrlo važna karika u lancu sveobuhvatnog i pravovremenog odgovora na krize i katastrofe.Detaljnije, radi se o 21 primjerku dugih i malih navalnih vozila, autocisterna i šumsko/teretnih vozila, zatim sedam šumsko/teretnih vozila veće zapremnine spremnika vode i tri zapovjedna vozila s vatrogasnim robotom na prikolici, od kojih je danas isporučeno po 7 dugih i kratkih navalnih vozila, 4 autocisterne te po jedno teško, odnosno lako šumsko vatrogasno vozilo. Osim toga, Državna intervencijska postrojba civilne zaštite – Zagreb preuzela je prvo zapovjedno vozilo s prikolicom i vatrogasnim robotom.

 

17. 2. 2021.

RM