DA LI SMO SAMI KRIVI ?

Kategorija: OGULIN

Umjesto da se bavimo temama kao što su - tko od poznatih ima ljubavnicu, ko je "munuo" neku lovu, koga su preko reda zaposlili i sličnim sranjima, baviti se nažalost moramo onime čime smo iz dana u dan, sve više opsjednuti.Kako ste u prethodnom postu vidjeli, korona je u punom zamahu. Brojke sve gore, zaraženih sve više, umrli iz dana u dan dokazuju da se ne rad o „karijesu“ kako reče Zoki, već o opasnoj bolesti, koja je u ovom trenutku svima jedna velika nepoznanica.

Po svemu smo među najgorima u Europi, kažu da kasnimo s uvođenjem mjera, da nas tek očekuje vrhunac. Crne i deprimirajuće vijesti. Kako si pomoći. Svi koji nešto znače u ovoj državi, kukaju, kume i mole da dođemo k pameti. Da poštujemo ono najosnovnije - mjere koje su u ovom trenutku jedina moguća brana opasnom virusu. Ne okupljajte se, držite distancu, nosite maske, svakodnevno nas mole znanstvenici, svećenici, političari svih boja i fela, pjevači, zdravstveni radnici, glumci, novinari.

Nosite maske. Pa jebo ga, jel to tako teško. Je onima koji ih zbog prirode posla moraju nositi nekoliko sati pa i čitavo radno vrijeme. Ali drugima, to je, kaj god. Samo se okrenite oko sebe i pogledajte plejadu neodgovornih likova, koji gradom jezde bez maske, ko u najboljim vremenima. Neki ih nose valjda kao ukras oko vrata,  nekima maska visi s uha, nosevi im vire van, neke su maske toliko njihovim nositeljima drage, da ih se ne odriću po mjesec dana, tako da im se ni boja više ne može prepoznati. A neki toliko mrze maske da ih kategorički odbijaju nositi.

Prošlu nedjelju, oko 19,30, stanem na semaforu čekajući zeleno. Zvirnjam naokolo i slučajno bacim pogled lijevo prema Mivitovoj prodavaonici kruha. A tamo troje stoje u kutu i valjda nešto razglabaju. Dvoje mi okrenuto leđima a treći, pa da ga jebeš, gotovo da ne vjerujem, hladnokrvno jede picu. Ne vjerujem svojim očima. Ej, jede picu u prodavaonici kruha, peciva i  kolača. Pretvorio prodavaonicu u svoj restoran.  Cure koje rade sigurno su u delikatnoj situaciji. Il frajera poznaju pa mu takvo nerazumno ponašanje toleriraju, ili mu se ne usude prigovoriti i zamoliti ga da ode van u pizdu materinu i tamo ždere.

Država je na nenošenje maski promptno reagirala. Promptno. Ma daj. 

Odzvonilo je kažu onima koji se protive nošenju maski. Mijenja se zakon. Uvode se kazne za prekršitelje mjera.

"O kaznama se raspravlja, sigurno će to biti malo ozbiljnija kazna. Trebale bi biti biti mandatne, to znači da se izriču na licu mjesta", kaže Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova.

Kazne se bruse. Kažu,  mogle bi se kretati od 300 do 500 kuna. Ali postoje u Vladi i oni koji smatraju da trebaju ići i do 1000. Do sada su naplaćene........pazite........TRI  kazne za nenošenje maski.

Čestitke, tako se to radi. a korona ide dalje. Do kada - budemo vidjeli.

 

11. 12. 2020.

Nebojša Magdić