GOTOVO 7 MILIJUNA KUNA ZA DOM "BISKUP SREĆKO BADURINA"

Kategorija: OGULIN

Zamjenica župana Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar i pročelnica Upravnog odjela za hrvatske branitelje i zdravstvo Karlovačke županije Maja Vučinić Knežević posjetile su danas Dom za starije i nemoćne biskup Srećko Badurina u Ogulinu.

Povod je Odluke o financiranju projekta ove ustanove pod nazivom "Širenje mreže socijalnih usluga u svrhu podrške procesu deinstitucionalizacije na području Karlovačke Županije". Kako je gošće upoznala ravnateljica Doma Nataša Vučković Ivošević ovim će projektom, Dom urediti svoj prostor, u funkciju staviti 700 kvadratnih metara tavanskog prostora koji je sada neuređen, urediti park, okoliš objekta te parkiralište, koje trenutno dijelomično dijele s Općom bolnicom Ogulin. Projekt se provodi u partnerstvu s Karlovačkom županijom, a vrijedan je 6.890.331,02 kn, sufinanciran EU sredstvima. 

Projektom bi se uredila i unutrašnjost Doma za osiguranje visokih standarda u opremanju prostora kako bi on u potpunosti bio prilagođen korisnicima. Jedna od projektnih aktivnosti je i nabava vozila i opreme za pružanje usluga pomoći u kući korisnicima u Ogulinu i okolnim mjestima. U program će tako biti dodatno uključeno 60 starijih i nemoćnih osoba za uslugu pomoći u kući. Time će se znatno popraviti skrb o starijim i nemoćnim osobama ogulinskog kraja, koje do sada nisu imale organiziranu skrb ovakvog tipa. Ustanova će za potrebe provođenja ovog projekta zaposliti nove djelatnike. Dom za stare i nemoćne biskup Srećko Badurina trenutno se skrbi za 43 korisnika. Odlukom o financiranju projekta od strane nadležnog Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU stekli su se uvijeti za daljnju operacionalizaciju i provođenje projekta čiji je rok provedbe 24 mjeseca.

19. 11. 2020.

KAŽUP