NOVO SANITETSKO VOZILO ZA DOM ZDRAVLJA

Kategorija: OGULIN

Ključevi nova tri sanitetska vozila uručena su domovima zdravlja Karlovac i Ogulin. Za mjesec dana stižu još dva vozila za ozaljski i slunjski dom. Vozila nabavlja, za ukupno 2 milijuna kuna Karlovačka županija iz decentraliziranih sredstava.

-Danas isporučujemo dva vozila za Dom zdravlja Karlovac i jedno za Dom zdravlja Ogulin ukupne vrijednosti milijun kuna. Kroz mjesec dana doći će nam još dva vozila, jedno za Dom zdravlja Ozalj, a drugo za Dom zdravlja Slunj s pogonom 4 x 4. Vozila na prednji pogon su marke Renault, a ona koja će doći 4×4 bit će marke Volkswagen, rekla je na primopredaji ključeva dožupanica Vesna Hajsan Dolinar.

Dom zdravlja Karlovac ugovara 6,5 timova sanitetskog prijevoza, a Dom zdravlja Ogulin 3,5 tima. Da bi uredno ispunjavali svoju ugovornu obvezu s HZZO-om, moraju imati minimalno 13 vozila odnosno minimalno sedam vozila.

-Bitno je i to da moramo imati u pripremi dodatno vozilo za prijevoz COVID bolesnika jer smo na svom području uključeni u taj dio i prevozimo COVID pozitivne bolesnike. Za tu namjenu stalno moramo imati osigurano minimalno jedno vozilo. Ovakvo vozilo je na korist ne samo našim zdravstvenim radnicima i vozačima, nego služi i za sigurniji prijevoz naših pacijenata, rekla je ravnateljica Doma zdravlja Ogulin Zlata Kurelac.

U Karlovačkoj županiji ukupno je ugovorenih 18 timova i isto toliko vozila. Iduće godine bit će ih nabavljeno još sedam, za svaki dom zdravlja po jedno te za karlovački dva. Time će u dvije godine biti zamijenjeno 36 % ukupnog voznog parka sanitetskog prijevoza u Karlovačkoj županiji.

12. 11. 2020.

Radio Mrežnica.