STOŽER CZ OGULIN O KORONI.

Kategorija: OGULIN

U Općoj bolnici i bolnici branitelja domovinskog rata Ogulin 02. studenog 2020. godine su testirane 73 osobe, pristigla su 43 nalaza briseva uzetih prethodnih dana, od čega je 25 pozitivnih, 1 graničan te 17 negativnih. Dana 03. studenog 2020. godine uzeto je 40 briseva, pristiglo je 25 negativnih nalaza, 1 granični i 14 pozitivnih.

Granični nalazi su oni na granici detekcije, za koje se ne može tvrditi niti da su negativni niti da su pozitivni, pa stoga treba test ponoviti.

U ogulinskoj bolnici se testiraju stanovnici sa šireg područja Ogulina, koje uključuje i susjedne općine.

Na COVID odjelu Opće bolnice i bolnice branitelja domovinskog rata Ogulin leži 16 pozitivnih bolesnika.

Stožer civilne zaštite Grada Ogulina zatražio je od županijske epidemiološke službe podatak o dnevnom ukupnom broju zaraženih na području Ogulina. Odgovoreno je kako se spomenutoj službi dostavljaju podaci o pozitivnim osobama samo s imenom i prezimenom, bez adrese stanovanja. U tijeku je dogovor da im se uz ime i prezime dostavljaju i podaci s adresama kako bi svakodnevno mogli imati ažurirano izvješće po gradovima i općinama.

Obzirom da je od 27. listopada novi načelnik Stožera civilne zaštite grada Ogulina zamjenik gradonačelnika Daniel Vukelja novi kontakt broj mobitela Stožera je 099/473-6611, a fiksnog telefona 047/659-020. Adresa elektroničke pošte i dalje je ista i glasi Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Nastavno na upite građana kako postupiti u slučaju saznanja o kršenjima samoizolacije, takvi slučajevi se mogu prijaviti na gore navedenu adresu elektroničke pošte pa će ogulinski stožer informaciju dalje proslijediti Državnom inspektoratu, Ravnateljstvu civilne zaštite, policiji, županijskom stožeru civilne zaštite, te po potrebi drugim institucijama ili subjektima.

Lokalne dnevno ažurirane informacije vezane uz COVID-19 epidemiju, koje uključuju gore navedeni broj testiranih osoba i pozitivnih nalaza, možete i dalje pratiti na stranici https://www.ogulin.hr/covid-19/

4. 11. 2020.