GIMNAZIJA SLAVI 101. ROĐENDAN

Kategorija: OGULIN

Danas Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana, slavi svoj Dan.  Čitavo stoljeće i još jedna godina, prošlo je od vremena, kada su u klupe naše  Gimnazije, sjeli prvi učenici.

Čestitke za 101. obljetnicu Dana škole, Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana uputili su zamjenica župana Karlovačke županije, dr. sc. Vesna Hajsan Dolinar, gradonačelnik Grada Ogulina, gosp.Dalibor Domitrović, ravnatelji ogulinskih i karlovačkih škola, ( gđa. Anđelka Salopek, gosp. Zvonko Ranogajec, gđa. Zrinka Ceranić Jurković, gđa. Anđelina Božičević i gđa. Snježana Štranjgar), predstavnik roditelja, gosp. Stipo Barišić, učenici i djelatnici Učeničkog doma Ogulin te predstavnica Vijeća učenika, Gabrijela Ivanjko!

„Početak novog razdoblja u povijesti ogulinske Gimnazije nije mogao proći dinamičnije, stresnije i neizvjesnije“, istaknuo je ravnatelj prof. Hrvoje Magdić.

„Epidemija koronavirusa donijela je cijelom svijetu, pa i školi, nove izazove, funkcioniranje u drugačijim okolnostima, nastavničke, ali i ljudske izazove.  Nakon perioda nastave na daljinu i, možda i prvi put u povijesti škole, da je kraj školske godine prošao bez učenika u razredu, početak nove školske godine donio je organizaciju rada prema strogim epidemiološkim mjerama. Nema kabinetske nastave, učenici su uvijek u istom razredu, obavezna je dezinfekcija ruku, nošenje maski, postoji raspored ulazaka u školu i korištenja odmora. Novo normalno ili novo nenormalno“.

Prof. Magdić pobrojao je sve što se radilo u prošloj godini koja je bila bremenita teškoćama ali i unatoč tome, mnogo je učinjeno, puno se radilo i postignuti su lijepi uspjesi.

U novoj školskoj godini puno toga su planirali, a koliko će uspjeti  realizirati, ovisi o situaciji s koronavirusom i  financijskim mogućnostima.

Ravnatelj Gimnazije prof. Hrvoje Magdić, u svom obraćanju u povodu Dana škole je istaknuo:

„Zahvaljujem svim profesorima, administrativnom i tehničkom osoblju, roditeljima i učenicima škole na „zajedničkom putovanju nemirnim morem 2020. godine“.

Zahvaljujem i Osnivaču, Karlovačkoj županiji, na brizi za školu, za rad na pripremi projektne dokumentacije za buduću energetsku obnovu zgrade, a posebno zamjenici župana Vesni Hajsan Dolinar i pročelnici Upravnog odjela za školstvo Mariji Šćulac.

Zahvaljujem i Gradu Ogulinu, kao i svim kolegama ravnateljima ogulinskih škola, ali i županijskih, i Učeničkog doma, na pomoći i suradnji.

Život piše nevjerojatne priče. Da nam je netko prošle godine rekao kakva će nam biti 2020. godina rekli bismo mu da pretjeruje. Kad budemo na ovu godinu gledali s vremenske udaljenosti i samima će nam se činiti nevjerojatno i poput lošeg sna. No, 2020. nam je ponudila i mogućnost da do izražaja dođu stvari koje u normalnom funkcioniranju ni ne vidimo, razmišljanje o pravim vrijednostima života koje smo, možda, na trenutak zaboravili. Kao da smo dobili priliku da preispitamo svoje svakodnevne navike, sami sebe i ljude oko sebe. Samo da ostanemo zdravi i da zajedno stavimo svoje znanje na raspolaganje za boljitak naše škole i našeg grada Ogulina“, rekao je prof. Magdić.

 

Čestitke učenicima i profesorima.

 

13. 10. 2020.

Nebojša Magdić