TEMELJI ZA BUDUĆU BRANU. "GAVAN" NE POSUSTAJE.

Kategorija: OGULIN

Radnici „Gavana“ nakon što su probili put od rampe u Hreljinu do Kostelićevog mlina, počeli su s betoniranjem temelja za, kako se stručno zove,  preljevnu građevinu, ili da pojednostavim – buduću branu.

Mali je problem što za izgradnju same brane još nije dobivena građevinska dozvola. Nakon što su u projektu izvršena sitnije dopune, sve je predano u Ministarstvo graditeljstva, koje će, rečeno je, u kratkom roku izdati dozvolu. Međutim taj „kratki“ rok protegnuo se na više od dva mjeseca, a od dozvole, još uvijek ništa. Bez redovitog pritiska prema Hrvatskim vodama, bez redovitih kontakata gotovo na dnevnoj bazi, bez presinga od strane Grada, bez stalnog putovanja u Zagreb kao što je to činio „škartirani“ ex direktor ViK-a, bojim se da ćemo tu dozvolu za daljnje radove, uz loše gradske odnose s Hrvatskim vodama, još dugo čekati.  Što je razlog te sporosti, možemo samo nagađati. I u slučaju da konačno dobijemo tu dozvolu, slijedi natječaj za izvođača radova, što baš i inače ne ide najbrže, i gdje se, bojim se, mogu pojaviti dodatni problemi.

K'o što vidite – delka se, delka. Ali bili bi sretniji kada bi to išlo „zericu“ brže. Jer ja sam, kaj i mnogi drugi, od ti poplavi već benast. I ako ćemo pravo priznat, da ni prije nis bil baš pametan. laughJebla ga dozvola. crying

Kuliko bi radniki trebalo za ovakvu deku. A kuliko bi tek popili. Kod "Gavana" to ide ko po loju. Nema stajanja.

Prvi dio posla gotov. Ajmo dalje.

Volim da se dela ali nikako mi je žal Kostelićeveg mlina. Bojim se da će ga morati srušiti. Al kaj se mora, mora se.

21. 9. 2020.

Nebojša Magdić