Projekt Karlovačke županije KaŽu zdravlje u finalu izbora najboljih županijskih EU projekata

Kategorija: OGULIN

U finale izbora najboljih županijskih EU projekata kojeg provodi Župan.hr Karlovačka županija ušla je unutar kategorije Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici s projektom KaŽu zdravlje.

Vrijednost projekta iznosi 11.550.275,73 kune, a ukupni prihvatljivi troškovi bili su 11.106.022,43 kune, od čega je EU financiranje 9.440.119,06 kuna.

Projekt se provodio od 1. rujna 2015. do 1. travnja 2019. godine, a partneri na projektu su bili domovi zdravlja Karlovac, Ogulin, Duga Resa, Slunj, Ozalj i Dom zdravlja Vojnić.

Svrha projekta bila je poboljšati pristup kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti na primarnoj razini, prije svega u izoliranim i depriviranim područjima, a kako bi se smanjio broj upućivanja pružatelja primarne zdravstvene zaštite u bolnice u tim područjima za najmanje 4 posto, s obzirom na to da je na razini primarne zdravstvene zaštite omogućeno više dijagnostičkih i terapeutskih postupaka. Kroz projekt je tako poboljšana i kvaliteta života cjelokupne lokalne zajednice te povećan broj usluga pružatelja primarne zdravstvene zaštite.

U Domu zdravlja Ogulin kroz mjere nabave nove opreme, adaptacije prostora, edukacije zdravstvenih djelatnika uvela se je također nova zdravstvena usluga čime je povećana kvaliteta i dostupnost postojećih zdravstvenih usluga i tako smanjenje broja upućivanja u bolnice.

Uz ordinacije koje djeluju u matičnoj zgradi u sjedištu zdravstvene ustanove djelatnost se obavlja i na sljedećim lokacijama: Oštarije, Josipdol, Tounj, Plaški i Saborsko.

U sklopu projekta u Domu zdravlja Ogulin izvršena je nabava  medicinske opreme  vrijednosti 687.781,61 kn,  infrastrukturni radovi na preuređenju ambulante u Plaškom  u vrijednosti 78.597,78 kn te edukacija troje  liječnika u KBC Sestre milosrdnice vrijednosti  41.538,45 kn.

2. 9. 2020.

Ogulin.eu