ŽUPAN JELIĆ DAO OSTAVKU

Kategorija: OGULIN

Damir Jelić (HDZ) podnio je u ponedjeljak ostavku na mjesto karlovačkog župana obrazloživši je "zdravstvenim razlozima", a vodstvo županijom do kraja mandata prepustio je svojoj prvoj zamjenici Martini Furdek Hajdin.


U priopćenju povodom svoje ostavke, Jelić je naveo:

"Poštovane građanke i građani Karlovačke županije,

s današnjim danom podnosim ostavku na mjesto župana zbog zdravstvenih razloga. Daleko najveći dio mandata je iza nas. Zahvaljujem se svima na suradnji i s radošću mogu ustvrditi da je Županija potpuno stabilna. Postoji određeni financijski kapacitet koji je sačuvan za razvijanje budućih europskih projekata. Nadam se da smo ispunili Vaša očekivanja kao poveznica nacionalne i lokalne razine.

Želim Vam mir i dobro. S poštovanjem, Damir Jelić"

Pročelik Ureda župana Bernardo Pahor rekao je da Damir Jelić nije teško bolestan, samo osjeća izvjestan pad imuniteta i snage te ne bi mogao u takvoj situaciji nastaviti s daljnjim aktivnostima.

Inače, treba spomenuti da je Jelić u travnju dao ostavku i na funkciju predsjednika Županijske organizacije HDZ-a i na sve stranačke funkcije. Rekao je tada da će mandat župana odraditi do kraja, ali se očito predomislio. Jelić i dalje ostaje običan član HDZ-a.

 

31. 8. 2020.

Nebojša Magdić