25. OBLJETNICA OLUJE

Kategorija: OGULIN

Proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, u Ogulinu će biti obilježen u       srijedu, od 9 sati na Trgu hrvatskih rodoljuba.

Svečanosti će nazočiti predstavnici  MORH-a, gradonačelnik sa dogradonačelnicima,  predsjednik Gradskog vijeća, predstavnici  Udruga proizašlih iz domovinskog rata, članovi Odbora za branitelje, predsjednik Županijske  skupštine i  županijski  kao i gradski vijećnici, načelnik  PP  Ogulin, ravnatelji  i  direktori  gradskih tvrtki  i ustanova te načelnici  općina Plaški, Saborsko, Tounj, Josipdol.

Za 9:00 sati predviđeno je polaganje vijenaca i paljenje svijeća,  u 9:10 čitanje povjesnice VRO Oluja, u 9:15 obraćanje gradonačelnika a potom predstavnika MORH-a te molitva i blagoslov.

U 10:00 sati, u crkvi Svetog Križa, biti će služena sveta Misa za Domovinu i za sve poginule, umrle te nestale hrvatske branitelje.

U 13:00 sati u Domu Ribarići, biti će ručak i druženje.

Već po tradiciji, održati ć se i turnir u odbojci na pijesku na terenima Udruge START – Ribarići.

Prijave ekipa od 10:00 sati.

 

Središnja županijska proslava obilježavanja 25. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Oluja – Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, održati  će u srijedu 5. kolovoza u Slunju.

2. 8. 2020.

Nebojša Magdić