ZA POBENAVIT. GRADONAČELNIK JE VEĆ TREĆI TJEDAN POZITIVAN. TREBA TO IZDURAT

Kategorija: OGULIN

Sutra će biti točno tri tjedna kako je ogulinski gradonačelnik Dalibor Domitrović doznao da je pozitivan na koronavirus, a još se uvijek, vlastitom voljom, nalazi u samoizolaciji i još je uvijek pozitivan na covid 19.

Od simptoma koronavirusa samo ima šmrcanje koje nije ništa različito od šmrcanja kakvog ima od proljeća i tijekom ljeta zbog klima uređaja u uredu ili automobilu, otkriva nam. Nakon 14 dana testirao se na koronu i opet bio pozitivan, a danas je napravio novi test čiji rezultat očekuje sutra.

-Sam sam izabrao biti u samoizolaciji, iako sam zdrav, a epidemiolozi ne znaju što bi sa mnom, kaže Domitrović. Radi od kuće, nikud se ne miče, ide mu već sve na živce, kaže da je u 7,5 “kvadrata” na prisilnom godišnjem, ali sve ima pod kontrolom.

-Nakon opet pozitivnog testa kontaktirao sam epidemiologe koji su se ljutili na mene jer sam uopće radio test. Protokol je takav da svatko nakon 14 dana ako nema simptome ide slobodno na radno mjesto, no inzistirao sam kao dužnosnik da to učinim i testiram se, kaže Domitrović. Tako se još malo stavio u samoizolaciju, a čim dobije negativan nalaz prvo odredište mu je upravo – radno mjesto. Na godišnji neće jer ga je “ispucao” upravo zbog ove “pozitive”.

Supruga i mlađi sin također su već tri tjedna u izolaciji, imaju dva negativna testa, a epidemiolozi ih još uvijek drže u izolaciji. Drugi sin je “slobodan”, kaže Domitrović pa na naš upit da bi sve bilo drugačije da je možda saborski zastupnik i to onaj 76., kroz smijeh odgovara: – Da, da sam zastupnik većine i imao bih potvrdu da mogu gdje hoću.

Njegov zamjenik i zamjenica su nakon 14 dana izolacije bili negativni i već rade tjedan dana, a još samo tri osobe iz gradske uprave su u samoizolaciji pa se u ogulinskoj vlasti sve lagano već vratilo u staro normalno.

29. 7. 2020.

RM