U DOM ZDRAVLJA ULOŽENO 3 MILIJUNA KUNA

Kategorija: OGULIN

Zamjenica župana Karlovačke županije Vesna Hajsan- Dolinar i pročelnica Upravnog odjela za hrvatske branitelje i zdravstvo Maja Vučinić-Knežević obišle su danas Dom zdravlja Ogulin. Sa realiziranim investicijama upoznala ih je ravnateljica Doma zdravlja Ogulin Zlata Kurelac. U obilasku im se pridružio i dosadašnji saborski zastupnik Tomislav Lipošćak.

U protekle 3 godine u Dom zdravlja Ogulin uloženo je preko 3 milijuna kuna. Najnovija investicija je uređenje sanitarnih čvorova u vrijednosti 545 tisuća kuna, a sredstva su osigurana kroz Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Također dovršena je i izmjena stolarije, točnije 67 prozora koji su zamijenjeni s novim energetsko učinkovitim, vrijednosti 520 000 kn, dobivenih dijelom iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te decentraliziranim sredstvima Karlovačke županije. Ovaj projekt uvršten je u županijski program projekata “407 za 047 županiju”. Zahvaljujući potpori Karlovačke županije, ravnateljica Zlata Kurelac istaknula je i realizaciju kupnje nekretnine za potrebe Doma zdravlja Ogulin u vrijednosti 492 000kn. Vlastitim sredstvima, osiguranim od ušteda u Domu zdravlja Ogulin kupljeno je novo sanitetsko vozilo za 560 000kn.

Kroz projekt KAŽU zdravlje, kojim je inače osigurano poboljšanje uvjeta pružanja usluga primarne zdravstvene zaštite u domovima zdravlja Karlovačke županije (Dom zdravlja Karlovac, Ogulin, Duga Resa, Slunj, Ozalj i Vojnić) , a sve kroz ulaganje u građevinske adaptacije u navedenim domovima zdravlja, nabavljena je vrijedna oprema za Dom zdravlja Ogulin. Najvažniji su ultrazvučni uređaji za pedijatriju i ultrazvuk abdomena i ortopan. Ovime će se olakšati pacijentima iz ogulinskog, ali i šireg područja da ne moraju više odlaziti na preglede u udaljena mjesta, a posebno će biti od koristi roditeljima s malom djecom koji će dijagnostičke preglede moći obavljati u Ogulinu. Vrijednost opreme je oko 800 000 kuna. Potrebno je još spomenuti i specijalističko usavršavanje liječnika obiteljske medicine, vrijednosti oko 900 000 kn.

Spomenute investicije pokazuju sinergiju i suradnju svih u vertikali, od ravnateljice Doma zdravlja Ogulin, Karlovačke županije te državne razine, što je od velike važnosti za uspješan završetak svih projekata. Zajednički cilj je demografski oporavak te da naši stanovnici imaju u ustanovama u kojima je Karlovačka županija osnivač, standard usluge i opreme da mogu živjeti i ostati ovdje.“- istaknula je zamjenica župana Vesna Hajsan-Dolinar.

10. 6. 2020.

Ogulin.eu