ŠTO NAM DONOSI JESEN ?

Kategorija: OGULIN

OGPORTAL.COM

Nakon tri mjeseca održana je koordinacija gradonačelnika Dalibora Domitrovića i njegove zamjenice Ivane Salopek Šumonja, sa direktorima i ravnateljima gradskih tvrtki i ustanova.

Oni zbog preporučenih mjera nacionalnog  Stožera Civilne zaštite nisu nazočili sjednici Gradskog vijeća, pa ih je na početku gradonačelnik upoznao sa projektima koji su počeli i koje uskoro planiraju realizirati, a među njima su novi dječji vrtić,  postavljanje led rasvjete, dovršetak gradnje reciklažnog dvorišta, rekonstrukcija ulica Augusta Šenoe i Stepinčeve, dovršetak radova u Pučkom otvorenom učilištu, gradnja tlačnih cjevovoda u Poduzetničkoj zoni i na Poredicama, te dovršetak rekonstrukcije prometnice na relaciji Hačko-Bolnička. Ukupna vrijednost projekta je 100 milijuna kuna.

 

“Zbog korone smo u prvih mjesec dana izgubili 30 radnih mjesta u Ogulinu”-rekao je Domitrović, najavivši sjednicu Gradskog vijeća sredinom srpnja i planove za proslavu Dana grada u rujnu, ako ne bude novog vala epidemije korona virusom. Na koordinaciji se, među ostalim, moglo čuti da je ponovo raspisan natječaj za ravnatelja Ivanine kuće bajke, jer Ankica Puškarić uskoro odlazi u mirovinu. Ova ustanova je izgubila oko 60 posto prihoda radi korona virusa, a slično je i u Pučkom otvorenom učilištu i Zavičajnom muzeju, koji su morali zatvoriti svoja vrata za posjetitelje.

 

U Stambeno komunalnom gospodarstvu, Vodovodu i kanalizaciji, Radio Ogulinu i Javnoj vatrogasnoj postrojbi radilo se unatoč koroni, a u Dječjem vrtiću Bistrac završene su prijave za upis i stiglo je 111 prijava. Od jeseni će tako vrtić pohađati 180-oro djece, u 8 odgojnih skupina.

Turistička zajednica također je osjetila posljedice manjeg broja gostiju, značajno je pao prihod od boravišne pristojbe, ali se nadaju boljoj situaciji tijekom ljeta, dok se u Gradskoj knjižnici i čitaonici pripremaju za daljnje aktivnosti.

“Iako pazimo na rashode, bojim se jeseni”- tim je riječima zaključio današnji sastanak gradonačelnik Dalibor Domitrović.

10. 6. 2020.

OGPORTAL.COM