Masovna amnezija Ogulinaca: Domitrović se još i hvali spašavanjem Radija

Kategorija: OGULIN

Je li se zaboravio pokušaj preuzimanja radija, sukobi interesa, izvlačenje novaca kroz Radio Ogulin?

Neki dan moglo se pročitati na Radio Ogulinu i OGportalu kako je pod predsjedanjem gradonačelnika i predsjednika Skupštine Radio Ogulina  Dalibora Domitrovića, održana redovna godišnja Skupština Radio Ogulina u većinskom vlasništvu grada Ogulina. Prihvaćeno je izvješće o radu i poslovanju za prošlu godinu, kada je ostvarena dobit od 797,00 kuna i time je prekinut višegodišnji niz poslovanja s gubitkom, koji je znao iznositi i po 270 tisuća kuna.

Plasirana je to vijest kroz stranački medij i alat u rukama gradonačelnika i SDP-a.

Kao da Ogulinci imaju amneziju, nema kraja samouvjerenosti, da ne kažemo bahatosti gradonačelnika koji se ne libi predstavljati se još i kao spasilac gradskoga radija.

Jesmo li zaboravili ukidanje nadzornog odbora, zapošljavanje cijele mašinerije OGportala na Radio Ogulin na gradsku plaću bez natječaja i kompetencija?

Nakon što su se pokrili dugovi radija iz proračuna, je li se zaboravio pokušaj preuzimanja i prodaje Radio Ogulina Dubravki Vuković koja je ujedno direktorica Radio Ogulina, javnog medija u većinskom vlasništvu grada i direktorica privatnog portala koji je glasilo SDP-a i Dalibora Domitrovića? Je li nevažno što je to u najmanju ruku sukob interesa da ne govorimo o etičnosti?

Je li se zaboravilo dijeljenje našega novaca iz gradskog proračuna šakom i kapom, 400. 000 kn godišnje za prijenos sjednica gradskoga vijeća, vrtoglavi iznosi za nepostojeće reklame?

Sada taj „spašeni“ Radio Ogulin s pokrivenim gubitkom i dobrim ugovorima za oglašavanje Grada Ogulina postao je bankomat koji gubi na aktualnosti i važnosti te počinje prenositi magazin vijesti, dok službeno glasilo grada Ogulina, tj. stranačke mašinerije i Dalibora Domitrovića postaje OGportal.

Portal iza kojeg stoji uprava i suvlasnici Radio Ogulina maskirani u udrugu  koja je, kako za sebe kažu, „u svom djelovanju neprofitna, nestranačka i neovisna“. Neovisnost je upitna ako si na plaći gradskog proračuna i plaća te vodeća stranka, a uz iznose koje portal dobije (ne računajući plaću zaposlenih na radiju) upitno je i ovo neprofitna. I na samim stranicama OGportala vidljivo je da su svoje zapakirane početne postavke davno prerasli te iz udruge U.D.I.C.A. postali su poduzeće. „ S vremenom OGportal je prerastao uvjete funkcioniranja u okviru udruge te je došlo do promjene nakladnika. Nakladnik OGportala je OG Media J. d. o. o. iz Ogulina“, stoji na stranicama portala.

8. 7. 2020

Ogulin.eu