U KARLOVAČKOJ ŽUPANIJI NEMA VIŠE OBOLJELIH OD KORONAVIRUSA

Kategorija: OGULIN

Nakon dva i pol mjeseca u Karlovačkoj županiji više nema oboljelih od koronavirusa. Potvrdio je jučer županijski Stožer civilne zaštite na svojoj pressici.

– Sa zadovoljstvom možemo reći da je Karlovačka županija bez COVID bolesnika. Znači, nemamo bolesnika oboljelih od COVIDA niti imamo pacijenata u samoizolaciji, rekao je infektolog dr. Luka Jerković.

– Stigli smo do cilja koji smo si zacrtali, a to je Karlovačka županija bez oboljelih. Evo, sad smo tu, dodao je načelnik Stožera Josip Ribar i zahvalio svima koji su pridržavali svih propisanih, često nepopularnih, mjera.

 

Stožer nastavlja raditi dok god ima nekih mjera, a broj testiranja se smanjuje

 

Dok god ne bude kao i prije, da nema ograničenja, Stožer će nastaviti raditi.

Prvi slučaj koronavirusa u Karlovačkoj županiji potvrđen je 16. ožujka kod Ogulinca. Od tada do danas od koronavirusa je oboljelo ukupno 31 osoba. Trideset je, ali na žalost jedan je Karlovčanin preminuo. Do danas je ukupno testirano 2566 ljudi. Jučer je testirano 33 ljudi, a danas još isto toliko.

No, i broj testiranja od sada će biti manji.

-Budući da nemamo više COVID pozitivnih pacijenata, smanjit će se broj testiranja. Testirat će se samo pacijenti koji imaju pozitivnu epidemiološku anamnezu i kliničku sliku koja se uklapa s COVID-om. Ako su došli iz strane zemlje i imaju respiratorne probleme oni će jedino biti za testiranje. Ostali pacijenti koji imaju temepraturu od sada će se gledati jednako u hitnom prijemu kao i drugi pacijenti bez temperature jer se smatra da nema rizika u populaciji, potvrdio je dr. Jerković.

26. 5. 2020.

RM