DODJELA JAVNIH PRIZNANJA KARLOVAČKE ŽUPANIJE ZA 2019. GODINU

Kategorija: OGULIN

Kako zbog situacije uzrokovane virusom COVID-19 ove godine nije bilo moguće održati svečano obilježavanje Dana Karlovačke županije te tako ni svečanost predaje Javnih priznanja dobitnicima, po okončanju mjera koje su priječile mogućnost održavanja okupljanja ovog tipa, stekli su se uvjeti za konačno održavanje prigodne predaje nagrada laureatima. Tako su danas, unutar povijesnih zidina Starog grada Dubovca u Karlovcu, dobitnici Javnih priznanja Karlovačke županije, u nazočnosti predstavnika županijske izvršne i zakonodavne vlasti, preuzeli svoja zaslužena priznanja. 

Dobitnicima su Plakete i Nagrade za životno djelo uručili župan Karlovačke županije Damir Jelić i predsjednik Županijske skupštine Ivan Vučić te zamjenici predsjednika Županijske skupštine Jadranka Golubić i Ivan Vuković.

Ovogodišnji dobitnici Plaketa su: Nikola Car, za poseban doprinos u razvoju sporta i promidžbu Karlovačke županije; Nataša Lemić, za poseban doprinos u društvenom aktivizmu i društvenom radu u zajednici; Ivanka Vukas Grdić, za izniman doprinos u humanitarnom radu i promicanju vrijednosti Domovinskog rata; Josip Prahović za poseban doprinos u razvoju inovacija i njihovoj uspješnoj primjeni u gospodarstvu i tvrtka Maksim Trade Energija d.o.o. Žakanje, za izniman doprinos u razvoju gospodarstva Karlovačke županije. Nagrade za životno djelo pripale su Dubravku Deliću, za dugogodišnje djelovanje kojim je svojim društvenim angažmanom i gospodarskim aktivnostima pridonio razvitku i promociji Karlovačke županije,  umirovljenom generalu Hrvatske vojske Izidoru Češnjaju, za poseban doprinos u obrani Republike Hrvatske tijekom Domovinskog rata na području Karlovačke županije te Mladenu Kuki, za izniman doprinos u razvoju planinarstva, speleologije i ekspedicionizma te promidžbu Karlovačke županije. Kako general Češnjaj zbog bolesti nije mogao nazočiti svečanosti, nagradu je umjesto njega preuzela njegova kćerka Ines Češnja, a u ime nagrađenih se inspirativnim govorom zahvalio Dubravko Delić.

20. 5. 2020.

Ogulin. eu