BJELIN USKORO KREĆE U PODUZETNIČKOJ ZONI

Kategorija: OGULIN

Župan Damir Jelić, ipak je malo navratio u Ogulin. I to s dobrom namjerom. On je naime u Poduzetničkoj zoni, članu uprave i direktoru Bjelina za Hrvatsku Stjepanu Vojniću, uručio građevinsku dozvolu za gradnju budućih objekata u Zoni.

Čini mi se da to malo kasni. Prosurfao sam malo po svojim postovima o Bjelinu i našao podatak od 7. 5 prošle, 2019. godine. Tada mi je glavni čovjek Bjelina za Hrvatsku Stjepan Vojnić rekao:

"„Velik dio pripremnih zemljanih radova na 200 tisuća kvadrata je već napravljen. U to smo uložili 3-4 milijuna kuna. Cilj nam je do jeseni ( 2019. ) dobiti građevinske dozvole. Prve građevinske dozvole bi išle za veliki logistički centar i prvu tvornicu obloga Woodura. To bi krenulo ove godine a cilj nam je dovršiti do kraja 2020. godine i da prvu testnu proizvodnju očekujemo krajem iduće godune i početakom 2021. godine. I tu bi počeli sa zapošljavanjem novih radnika. Ovisno o fazama izgradnje. Do 2021. godine mogli bi zaposliti prvih 200-250 radnika.“

 

Evo kako vidite, malo se kasni. Nekih pola godine. Ali to je sitnica za ovakav jedan projekt koji Ogulin može gospodarski oživjeti. Bjelin je naš put u jednu izvjesniju budućnost. Zapravo, Bjelin je jamstvo da Ogulin i njegovi građani, osiguraju normalan, čovjeku dostojan život.

 

Gradonačelnik Dalibor Domitrović, ovom je prigodom izrazio svoje zadovoljstvo i istaknuo da je ovo najveća privatna investicija u novijoj povijesti Grada Ogulina, postojanje dobre suradnje sa tvrtkom Bjelin te da im i u buduće Grad Ogulin stoji na raspolaganju te poželio daljnji i završetak ovog vrijednog projekta koji je od velikog značaja za Grad Ogulin i njegove stanovnike.

 

14. 5. 2020.

Nebojša Magdić